Mainos

Odotukset hiipuvat Pariisin ilmastokokouksessa

Varsovan ilmastokokouksen viimeisenä päivänä onnistumismahdollisuudet näyttävät heikoilta. Kokouksessa oli tarkoitus luoda perusta uudelle ilmastosopimukselle, joka solmitaan Pariisissa vuonna 2015.

- Varsovan kokouksen piti olla tärkeä edistysaskel. Nyt ollaan lähellä tilannetta, ettei saada mitään aikaan, sanoi Kiinan johtava ilmastoneuvottelija Sui Wei.

Näyttää entistä todennäköisemmältä, että kokous venyy lauantain puolelle. Virallisen ohjelman mukaan kokouksen pitäisi päättyä tänään kello 19 Suomen aikaa.

Varsovasta toivottiin aikataulua sille, milloin maiden pitäisi ilmoittaa uudet päästövähennyslupauksensa.

- Varsova on hyvä pohja Pariisille, jos saamme sovittua, että jokainen valtio julkistaa uudet päästövähennyslupauksensa viimeistään vuoden 2015 alussa, arvioi Ranskan kehitysministeri Pascal Canfin.

Yhdysvallat on ilmoittanut, että se kertoo päästövähennyssitoumuksensa vuoden 2015 alkupuolella. EU:n on määrä päättää päästövähennystavoitteistaan jo ensi keväänä.

Toiveista huolimatta kehitysmaat eivät ole saaneet teollisuusmailta uusia rahoituslupauksia. Talousvaikeuksien kourissa kamppailevat teollisuusmaat ovat olleet haluttomia esittelemään tarkempia suunnitelmia siitä, miten rahoitusta kehitysmaiden ilmastotoimiin lisätään.

Seuraavaksi odotukset siirtyvät syyskuuhun. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on kutsunut valtioiden johtajat huippukokoukseen 23. syyskuuta. Hän toivoo johtajien saapuvan paikalle kunnianhimoisten päästövähennyslupausten kanssa.

Tiedemiehet ovat varoittaneet, että nykyisellä päästötahdilla ilmasto on vaarassa lämmitä ainakin neljällä asteella kun tavoitteeksi on asetettu enintään kaksi astetta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.