Mainos

Odotti kuolemantuomiota lähes 50 vuotta – todisteet olivatkin vääriä

Japanilainen Iwao Hakamada on odottanut kuolemantuomiotaan vuodesta 1966 ja on Amnesty Internationalin mukaan maailman pisimmin istunut kuolemaantuomittu.

Hakamada tuomittiin esimiehensä ja tämän perheen - vaimon ja kahden lapsen - murhasta.

Nyt paikalliset viranomaiset ovat kuitenkin päättäneet vapauttaa Hakamadan ja avata tapauksen uudelleen, kertovat japanilaismedia ja Amnesty. DNA testit nimittäin osoittavat, että päätodiste saattaa olla väärennetty eikä Hakamadan DNA ole yhteneväinen uhreista löytyneiden jälkien kanssa.

– Jos ikinä on syytä käsitellä jokin tapaus oikeudessa uudelleen, se on tämä. Hakamada pakotettiin tunnustamaan murhat, ja uudet todisteet ovat nostaneet esille vastaamattomia kysymyksiä, Amnestyn Itä-Aasian osaston johtaja Roseann Rife sanoo CNN:lle.

Amnestyn mukaan Hakamada "tunnusti" teot 20 päivää kestäneiden kuulusteluiden jälkeen. Hän kuitenkin perui sanansa oikeuskäsittelyssä ja sanoi, että poliisi oli hakannut ja uhkaillut häntä.

Uutiskuvissa näkyi, kuinka sinisiin univormuihin pukeutuneet miehet saattoivat 78-vuotiaan Hakamadan pakettiautoon. Mukana oli hänen siskonsa.

– Kiitos erittäin paljon, olen niin tyytyväinen, olen kiitollinen tuesta, sisko sanoi japanilaismedialle.

Japanissa on tyypillistä, että kuolemaantuomitut eristetään. Myös Hakamada on viettänyt suurimman osan 48 vuotta kestäneestä rangaistuksestaan eristyksissä. Vielä ei tiedetä, miten vankila-aika on vaikuttanut hänen mielenterveyteensä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.