Odotettu PlayStation 5 julkaistiin – julkkaribileet typistyivät hiljaiseen nettitilaamiseen: "Suurimmassa osassa paikoista koneet on varattu loppuun"

1:05
Viiden jälkeen -ohjelma tutustui PlayStation 5:een. Pelikauppias kertoo koronan lisänneen pelaamista.

Sonyn uutuus PlayStation 5 julkaistiin Suomessa. Kaupoista se on kuitenkin jo lähestulkoon loppu.

Pelijätti Sony ja Microsoft ovat julkaisseet uudet konsolinsa joulumarkkinoille. PlayStation 5 julkaistiin Suomessa, Microsoftin uutuus Xbox Series X julkaistiin viime viikolla. Edellinen PlayStation-konsoli julkaistiin seitsemän vuotta sitten.

Helsingin ytimessä pelikonsoleita myyvä Juho Korkeaoja Konsolinetistä sanoo, että uutta PlayStationia on hyvin vaikea löytää enää mistään ennen joulua.

– Se on nyt vähän myöhäistä. Suurimmassa osassa paikoista koneet on varattu loppuun. Jotkut paikat tosin aloittavat verkkomyynnin julkaisupäivän aamuna, Korkeaoja sanoi Viiden jälkeen -lähetykselle.

Ilman koronaa Konsolinetissäkin olisi ollut viikon sisällä kahdet yöpippalot: uuden Xboxin julkaisu viime viikolla ja ensi yönä PlayStationin myynti heti vuorokauden vaihtuessa julkaisupäiväksi 19.11.

– Uuden konsolin tulo on ollut aina iso tapahtuma. Pelikoneet on myyty yöllä kello 12, on ollut bileet ja härdelli. Tällä kertaa kaikki varattiin netin kautta etukäteen. Osa on postitettu, osa haetaan myymälästä – hissukseen ja turvavälien kanssa.

Peliyhtiö Remedy Entertainmentin viestintäjohtaja Thomas Puha sanoo PlayStation 5:ssä jännittävimmän asian olevan uusi ohjain.

– Ohjainta pitäisi päästä kokeilemaan. Sitä, miten se tärisee, kun hahmo kävelee tai kun sataa. Se ei kuulosta ihmeelliseltä, mutta kun sen on kerran kokenut, on sitä ilman vaikea elää, Puha sanoo.

Sonyn ja Microsoftin lisäksi iso tekijä pelimarkkinoilla on Nintendo. Nintendo julkaisi suositun Switch-konsolinsa vuonna 2017.

Katso yllä olevalta videolta miltä uusi PlayStation 5 näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja