Gran Turismo 7 julkistettiin PlayStation 5:lle – iso muutos miellyttänee pelisarjan pitkäaikaisia faneja

2:16
Tältä näyttää Gran Turismo -pelisarjaa kehittävän Polyphony Digitalin studiolla Tokiossa. MTV vieraili tutustumassa Gran Turismo Sportin kehitystyöhön kesällä 2017.

Maailman suosituin ajopelisarja on torstaisen julkistuksen perusteella palaamassa juurilleen. Gran Turismo 7 tullaan julkaisemaan PlayStation 5:lle.

Japanilainen elektroniikkajätti Sony järjesti eilen torstaina tilaisuuden, jossa se paljasti sekä tulevan PlayStation 5 -pelikonsolinsa että nipun uudelle laitteelle tulossa olevia pelejä.

Polyphony Digitalin kehittämän Gran Turismo -pelisarjan seuraava osa kantaa järjestysnumeroa 7, vaikka kyseessä ei sarjan seitsemäs osa olekaan.

Järjestystä on nimittäin sekoittanut muun muassa PlayStation 4:lle julkaistu Gran Turismo Sport, joka otti legendaariseen ajosimulaattoriin huomattavasti kilpailullisemman lähestymistavan.

Tuoreen trailerin perusteella Gran Turismo 7 palaa kuitenkin sarjan alkulähteille antaen jälleen enemmän painoarvoa yksinpelikampanjalle.

Kilpailullista puolta tuskin on sitäkään unohdettu, mutta vanhojen GT-pelien ystävät löytänevät tulevasta osasta enemmän fiilisteltävää kuin Sportista.

Kovin paljoa ei ensimmäisen trailerin perusteella pysty vielä päättelemään, mutta ainakin sarjan ensimmäisestä osasta lähtien mukana ollut, mutta Sportista puuttunut Trial Mountain -rata on tekemässä paluun.

Luvassa on tuttuun tapaan silmäkarkkia näyttävän peligrafiikan muodossa sekä todennäköisesti hengästyttävä valikoima autoja klassikoista futuristisiin konseptiautoihin sekä ratoja tosielämän tunnetuimmista näyttämöistä pelisuunnittelijoiden omiin hengentuotoksiin.

Pelin julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa, mutta PlayStation 5 saapuu markkinoille jouluksi. Myös Microsoftin seuraavan sukupolven Xbox saapuu myyntiin vuoden lopulla.

Katso Gran Turismo 7:n julkistustraileri alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja