Aiotko ostaa tämän uutuuskonsolin? Valmistajakin sekoili nimen kanssa – älä hanki vahingossa vanhaa mallia!

Tältä näyttää marraskuussa myyntiin tuleva Xbox Series X 0:27
Tältä näyttää marraskuussa myyntiin tuleva Xbox Series X. Konsolin kovin haastaja on samoihin aikoihin kauppoihin saapuva PlayStation 5.

Microsoftin uuden sukupolven Xbox-pelikonsolin nimi on aiheuttanut hämmennystä. Nyt hieman harhaanjohtavan nimeämisen vuoksi moniin virtuaalisiin ostoskoreihin on saattanut päätyä uutukaisen sijaan vanha konsoli.

Microsoftin uuden Xboxin ennakkomyynti käynnistyi eilen tiistaina suuressa osassa maailmaa. Amazon-verkkokaupan myydyimpien tuotteiden joukkoon ponnahtikin nopeasti Microsoftin Xbox One X -pelikonsoli. Luonnollista, eikö vain?

Tuskinpa sittenkään, sillä uutuuskonsoli kantaa nimeä Xbox Series X, ei Xbox One X. Xbox One X on edellisen sukupolven Xboxin eli Xbox Onen paranneltu X-versio.

Microsoft mokasi itsekin

Xbox One X:n valtaisa myyntipiikki samana päivänä, kun odotetun Xbox Series X:n myynti alkaa, ei ole selitettävissä mitenkään muuten kuin sekaannuksella. Vanha konsoli ei myöskään ole ollut alennuksessa.

Virhe ei ole yllättävä, sillä samankaltaisen nimen lisäksi myös konsoleiden ulkonäkö on asiasta tietämättömän silmään varsin samanlainen, sillä kumpikin konsoli on ulkomuodoltaan musta neliskanttinen laatikko. Kummankin myyntikuvissa konsolia vasten nojaa lisäksi musta peliohjain. Myös myyntikuvien tausta on musta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Joulumarkkinoille saapuu myös Sonyn uuden sukupolven PlayStation. Se kuitenkin kantaa nimeä PlayStation 5 ja eroaa ulkoisestikin suuresti PlayStation 4:stä, joten vastaavan virheen mahdollisuus on Sonyn uutuuskonsolin kohdalla hyvin paljon pienempi.

The Verge -teknologiajulkaisun päätoimittaja Tom Warren huomautti Twitter-tilillään, että myös Microsoft itse on kutsunut konsoliaan väärällä nimellä. Markkinointitekstissä uuteen konsoliin nimittäin viitattiin nimellä Xbox One Series X.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat