Nyt ne on selvillä! Myös PlayStation 5 sai hinnan ja julkaisupäivän – uuden sukupolven konsolisota käynnistyy

Pleikkari - Konsolipelaamista neljännesvuosisata 7:12
Huomenta Suomessa keskusteltiin joulukuussa 25 vuotta täyttäneestä PlayStationista. Vieraina PlayStation Nordicin General Manager Suman Rath ja Pelit-lehden päätoimittaja Tuukka Grönholm.

Japanilainen elektroniikkajätti Sony järjesti myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa tilaisuuden, jossa se kertoi lisätietoa seuraavan sukupolven PlayStationista. Nyt tiedämme sekä julkaisupäivän että hinnoittelun.

Suomi ei valitettavasti ole mukana PlayStation 5:n ensimmäisessä julkaisuaallossa, sillä uutuuskonsoli saapuu ensin myyntiin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Japanissa sekä Etelä-Koreassa. Nämä maat pääsevät laitteeseen käsiksi torstaina 12. marraskuuta.

Kovin pitkään ei suomalaistenkaan tarvitse odotella, sillä Euroopassa ja muualla maailmassa myynti käynnistyy seuraavan viikon torstaina eli 19. marraskuuta.

PlayStation 5 tulee myyntiin kahtena versiona. Erottavana tekijänä on ainoastaan levyasema ja sen myötä hinta.

Mikäli konsolillaan haluaa pelata Blu-ray-levyillä olevia pelejä, on hankittava 499 euron hintainen laite.

Mikäli fyysiset levyt tuntuvat menneeltä ajalta ja pelinsä haluaa hankkia digitaalisena, riittää silloin 399 euron Digital Edition.

Muuta eroa konsoleissa ei ole. Kumpikin tukee jopa 8K-resoluutiota ja on varustettu 825-gigaisella SSD-levyllä.

Uusi Xbox myös kahtena versiona

Sony lähestyy uutta konsolisukupolvea hieman erilaisella taktiikalla kuin arkkivihollisensa Microsoft. Sen uuden aikakauden Xbox saapuu myyntiin 10. marraskuuta niin ikään kahtena versiona, mutta näiden konsoleiden keskinäinen ero on merkittävämpi kuin PS5:n kohdalla.

Xbox Series X on uusi lippulaiva-Xbox. Se on PS5:n tapaan 499 euron hintainen ja tarjoaa parasta mitä laitevalmistaja on tälle konsolisukupolvelle keksinyt. 

Myös Microsoft tuo uudesta Xboxista myyntiin niin sanotun digitaalisen eli levyasemattoman version, joka kantaa nimeä Xbox Series S. Mutta tämä konsoli on hieman löysempi ominaisuuksiltaan myös muutoin. Sen hinta on puskettu 299 euroon, mutta Series S ei ole aivan yhtä tehokas kuin Series X.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Series S tukee kaikkia samoja uutuuspelejä kuin Series X, mutta ei saa niistä välttämättä aivan yhtä paljon irti. Ultimaattisinta pelikokemusta hakeva Xbox-ostaja hankkiikin Series X:n. Series X on kuitenkin halvin keino päästä käsiksi seuraavan sukupolven pelikonsoliin.

Lähteet: Sony, Microsoft

Lue myös:

    Uusimmat