F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Odotettu ilmoitus lähestyy – BBC: Kimi Räikkösen jatkosopimus julkistetaan pian

2:36
Tämä kierros nosti Kimi Räikkösen otsikoihin viime viikonloppuna ajetun Portugalin GP:n yhteydessä. Räikkönen nousi ensimmäisellä kierroksella 16. ruudusta 7:nneksi.

Kimi Räikkösen jatkoa Alfa Romeolla pidetään F1-piireissä jo varmana asiana, mutta tallin virallista vahvistusta odotetaan yhä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun Sauber ja Alfa Romeo tiedottivat torstaina jatkavansa yhteistyötään kaudella 2021, seuraava looginen askel on odottaa tallilta kuljettajauutisia.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Räikkösen lisäksi myös Antonio Giovinazzi jatkaa tallissa ensi kaudella. Näin uutisoivat muun muassa RaceFans ja BBC, joista jälkimmäisen tietojen mukaan jatkosopimusten julkistamista odotetaan jo aivan lähipäiville.

BBC:n kirjoittavaa F1-toimitusta johtava Andrew Benson kertoo, että Alfa Romeo on valmis jatkamaan yhteistyötä 41-vuotiaan suomalaisen kanssa, koska tämä suorittaa yhä korkealla tasolla ja nostaa maailmanmestarina koko tallin profiilia. 

Alfa Romeon toisesta kuljettajasta päättää tunnetusti Ferrari, joka toimittaa tallille voimanlähteet. Giovinazzi on Ferrarin kasvatti ja F1-sarjan ainoa italialaiskuljettaja. Tällä kaudella Giovinazzi on onnistunut lyömään Räikkösen kuudessa aika-ajossa 12:sta, ja MM-pisteissä hän on jopa suomalaisen edellä (3–2).

Ferrarin päätös ajattaa Alfa Romeolla Giovinazzia tarkoittaa sitä, että F2-sarjaa johtava Mick Schumacher ajanee ensi kaudella italialaisvalmistajan toisen asiakkaan, Haasin riveissä. Toiseksi Haas-kuljettajaksi on väläytelty niin ikään F2:ssa kilpailevaa venäläistä Nikita Mazepiniä, jonka tietä tasoittaa tuntuvasti hänen isänsä Dmitri Mazepinin miljardiomaisuus.

Motorsport Networkin alaisuuteen kuuluvat Autosport ja Motorsport uutisoivat Räikkösen uran jatkumisesta jo kolme viikkoa sitten ajetun Eifelin GP:n alla. Räikkönen itse kiisti tuolloin allekirjoittaneensa sopimusta tai tehneensä päätöstä uransa jatkosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja