F1-sopimus lähellä! Kuskilupaus nousemassa ohituskaistalta Ferrari-junioreiden ohi

Formula 2 -sarjassa ajava venäläiskuljettaja Nikita Mazepin on jo erittäin lähellä sopimusta F1-talli Haasin kanssa, uutisoi Motorsport.comin italiankielinen sivusto.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepin, 21, on voittanut tällä kaudella kaksi F2-osakilpailua. Hän on sarjassa parhaillaan kuudennella sijalla.

Italialaissivuston mukaan Mazepinin kaksivuotinen kuljettajasopimus Haasin kanssa on jo lähes varma. Venäläinen on ottamassa paikan nykyisistä kuskeista joko Romain Grosjeanilta tai Kevin Magnussenilta.

F1-siirron ehtona on, että Mazepin säilyttää paikkansa F2-sarjan seitsemän kärjessä ja saa näin kokoon ykkösiin siirtymiseen vaadittavat pisteet superlisenssiään varten. Kuljettajan taustalla on hänen isänsä, venäläisen oligarkin Dmitri Mazepinin mittavan omaisuuden turvaama sponsoripaketti.

Haasin ajopaikat ovat viimeisiä jaossa olevia paikkoja F1-kaudelle 2021 toisen Ferrari-moottorilla ajavan tallin, Alfa Romeon lisäksi. Näihin talleihin on ollut tarjolla peräti kolme Ferrarin omaa junioria – Mick Schumacher, Callum Ilott ja Robert Shwartzman – jotka ovat kaikki F2-sarjassa Mazepinin edellä.

Näistä Schumacher on vahvimmin tyrkyllä mahdollisesti uraansa jatkavan Kimi Räikkösen tallikaveriksi Alfa Romeolle. Ilottin piti puolestaan testata Haasin autoa Nürburgringin kisaviikonloppuna, mutta Schumacherin Alfa Romeo -testin tapaan myös tämä suunnitelma peruuntui sumuisen sään estettyä perjantain harjoitukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja