F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen päätös lähestyy – F1-toimittajalla kuumaa sisäpiiritietoa Ferrarin asiakastallien tilanteesta

2:37
C Moren F1-studio pohti kuskimarkkinoiden tilannetta elokuun alussa Valtteri Bottaksen tehtyä jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

Kimi Räikkönen on tekemässä päätöksen F1-uransa jatkosta pian, kertoo Motorsport.comin toimittaja Roberto Chinchero lähteisiinsä viitaten.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Chinchero kertoo tietonsa Ferrarin asiakastiimien Alfa Romeon ja Haasin kuljettajatilanteesta. Kummankin ajopaikat ensi vuodelle on vielä vahvistamatta, ja nyt Perezin tulo kuvioihin tekee asiasta vielä kiperämmän.

Yksi tärkeä palanen on Kimi Räikkönen, jonka päätöstä Alfa Romeolla jatkamisesta odotetaan italialaistoimittajan mukaan pian.

– Sauberilla (nykyisellä Alfa Romeolla) odotetaan Kimi Räikkösen päätöstä, jonka pitäisi tulla Mugellon ja Sotshin kisojen välissä, Chinchero toteaa syyskuun lopussa ajettavaan Venäjän GP:seen viitaten.

– Jos Jäämies päättää olla lähtöruudukossa vuonna 2021 (jonka kannalla hän on), valinta on tehty, mutta muussa tapauksessa Hinwilissä joudutaan miettimään korvaajaa.

– Ensimmäinen vaihtoehto olisi Sergio Perez, koska Nico Hülkenberg on vahvasti kallellaan Haasin suuntaan, Chinchero kirjoitti ennen Perezin lähtöilmoitusta.

Haas ei puolestaan ole toimittajan mukaan vielä edes neuvotellut nykyisen kuljettajansa Kevin Magnussenin kanssa. Toisen kuljettajan, Romain Grosjeanin, lähtö on ollut myös vahvasti esillä mediassa viime kuukausina. Näin ollen amerikkalaistalli saattaa uusia molemmat kuljettajansa ensi vuodeksi.

Sen sijaan 21-vuotiaan Mick Schumacherin nostamiseen F1-kuskiksi Chinchero ei vielä usko. Ferrari saattaisi vauhdittaa legendan pojan nousua vain, jos tämä sattuisi voittamaan Formula 2 -mestaruuden. Tällöin hän ei voisi sääntöjen mukaan enää jatkaa sarjassa.

Schumacher on tällä hetkellä sarjassa kolmantena kahden muun Ferrari-suojatin takana. Sarjaa johtaa venäläinen superlupaus Robert Shwartzman ja toisena on brittikuski Callum Ilott.

Juttua päivitetty klo 10.53: Poistettu kohta Sebastian Vettelin Mercedes-kiinnostuksesta. Racing Point tiedotti Vettelin tehneen sopimuksen tiimin kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja