Mainos

Obaman valinnasta huikea show: Teette valinnan tulevaisuudestamme

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ottanut vastaan demokraattien presidenttiehdokkuuden.

Demokraattien puoluekokous Charlottessa huipentui Obaman puheeseen, jossa Obama painotti sitä, että äänestäjien on tehtävä valinta koko maan tulevaisuudesta.

– Kuule tämä Amerikka, ongelmamme ovat ratkaistavissa. Haasteemme ovat kohdattavissa. Polku, jota tarjoamme voi olla vaikeampi, mutta se johtaa parempaan paikkaan. Ja minä pyydän teitä valitsemaan sen tulevaisuuden.

Puoluekokouksen päätösjuhlassa nähtiin myös liikuttava hetki, kun ampumavammasta toipuva ex-kongressiedustaja Gabrielle Giffords astui lavalle ja johti perinteisen lippuvalan vannomista. Giffords sai vakavan päävamman ampumavälikohtauksessa Arizonassa viime vuoden alussa.

Obama saa marrasvaaleissa vastaansa republikaanien Mitt Romneyn. Vaalitaistosta on tulossa tiukka, sillä mielipidekyselyissä ehdokkaat ovat olleet liki tasoissa.

Analyytikon mukaan Obamalla on presidenttinä edessään enemmän haasteita, kuin vastustajalla.

– Hän on tavallaan olosuhteiden uhri. Jos taloudessa tapahtuu jotain tai jos Afganistanissa sattuu terrori-isku, se vaikuttaa lopputulokseen tavalla tai toisella, arvioi poliittinen analyytikko Cokie Roberts.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon raportti Charlottesta, Yhdysvalloista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.