Mainos

Obama nosti yllättäen homojen oikeudet esiin

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman toisen kautensa alkajaisiksi pitämä puhe oli varsin lyhyt, selvästi alle kaksikymmentä minuuttia.

Obama painotti puheessaan sitä, että Yhdysvallat on yhä maa, jossa kaikki on luotu tasa-arvoisiksi ja kaikilla on oikeus perusvapauksiin. Hän muistuttikin, että maan on elettävä noiden periaatteiden mukaisesti. Samalla on pidettävä huolta siitä, että vapailla markkinoilla vallitsevat reilut pelisäännöt ja että huono-osaisista on pidettävä huolta. Vain silloin yhteiskunnallinen tasa-arvo toteutuu.

Obama puuttuikin yllättävän voimakkaasti ja selkeäsanaisesti homojen oikeuksiin.

– Emme ole kansakuntana valmiita ennen kuin homoseksuaaleja veljiämme ja sisariamme kohdellaan lain edessä samalla tavalla kuin muitakin.

Obama myös rinnasti puheessaan homojen oikeudet mustien oikeuksiin.

Odotusten mukaisesti hän ei julkistanut mitään uusia poliittisia lupauksia, mutta listasi muutostarpeita, joihin kuuluu muun muassa verokoodiston uusiminen ja uuden teknologian tehokkaampi hyödyntäminen. Hänen tavoitteisiinsa kuuluvat yhä myös terveydenhuoltouudistuksen jatkaminen ja valtionvelan supistaminen. Obama painotti myös ilmastonmuutoksen tuomia haasteita yllättävänkin selkeästi vahvasti ja sanoi, että Yhdysvaltain on otettava tässä asiassa johtajan rooli.

Presidentti lupasi myös, että aikoo turvata demokratian kehittymistä edelleen maailman jokaisessa kolkassa liittolaistensa kanssa.

Hän myös tukisti kongressia, jota syytti epäsuorasti liiasta puoluepolitikoinnista.

– Meidän on toimittava, vaikka tietäisimme, että työmme ei ole täydellistä, Obama painotti.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.