Mainos

OAJ: Vuorokoulu vaatii tuplamäärän opettajia

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ei kannata Jyväskylän kaupungin ideoimaa iltavuoroa joihinkin kouluihin, koska lapsi oppii parhaiten heti aamusta, hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen. OAJ muistuttaa myös, että iltavuoro vaatii toiset opettajat: aamuvuoron opettaja ei jatka iltavuorossa.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mielestä vuorokoulu heikentäisi koulunkäynnin laatua ja toimivuutta. Opettajien napamies esittää paljon kysymyksiä vanhan vuorokoulun paluuta suunnitteleville.

- Missä vireydessä on lapsi, joka tulee kouluun kello 15? Käytännössähän iltavuoro voisi alkaa vasta kello 15. Missä lapsi haahuilee sen aamuajan, kun vanhemmat ovat töissä? Miten koululaisen iltavuoro istuisi perheen muuhun elämään, vanhempien työhön ja muuhun yhteiskunnan toimintaan? Luukkainen kysyy.

Luukkaisen mukaan nyt on unohdettu, että koulu on muutakin kuin säilytyspaikka tai läpijuoksupaikka.

- Ja mistä säästöjä syntyy? Ei ainakaan opettajien palkoista, sillä iltavuoroon pitää palkata omat opettajansa ja maksaa heidän palkkansa lisäksi kaikki työnantajamaksut. Aamuvuoron opettaja ei voi jatkaa iltavuoroon, koska opetustuntien lisäksi hän esimerkiksi suunnittelee tunnit ja tarkistaa kokeet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.