Mainos

OAJ uhkaa kuntia hakusaarrolla

Opettajien ammattijärjestö OAJ sanoo julistavansa Mäntsälän kunnan hakukieltoon ja -saartoon opettajien lomautusten takia.

Mäntsälän kunnanhallitus päätti maanantaina lomauttaa työntekijänsä tänä vuonna keskimäärin 10 päiväksi. Vastaava säästö voidaan kuitenkin etsiä myös muilla keinoin. Kunnan sivistyspalvelukeskuksen johtaja Pekka Tikka sanoo, että opettajat lomautettaisiin korkeintaan viideksi päiväksi varsinaisen kouluajan ulkopuolella. Virkaehtosopimuksen mukaan opettajilla on kolme koulutuspäivää, joiden lisäksi lomautus saattaisi koskea yhtä viikonloppua.

Muut koulutoimen säästöt etsittäisiin esimerkiksi vähentämällä valinnaisuutta ja oppilaiden työaikaa tuntikehyksen antaman joustovaran mukaan. Myös pieniä luokkia saatetaan ensi syksynä yhdistää, kertoo Tikka. Suunnitelmat ovat vielä alustavia, ja lomautuksistakin neuvotellaan vielä.

OAJ moittii tiedotteessaan Mäntsälän lomautussuunnitelmia uuden perusopetuslain vastaisiksi. Lain mukaan oppilailla on päivittäin oikeus opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen

Hakusaarto muuallekin?

Opettajille on annettu lomautusvaroitus myös kuudessa muussa kunnassa, ja lisäksi seitsemän kuntaa pohtii lomautuksiin turvautumista. Kangasniemen mukaan OAJ on valmis voimatoimiin näitäkin kuntia vastaan.

Lomautusvaroituksia ovat OAJ:n tietojen mukaan antaneet Mäntsälän lisäksi Iisalmi, Kangaslampi, Ruotsinpyhtää, Tammisaari, Tervo ja Vesanto. Lomautusvaihtoehtoa ovat pitäneet esillä Kaarina, Kolari, Köyliö, Mänttä, Simo, Ylitornio ja Äetsä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.