Nyt se on varmaa! Esapekka Lappi huippuautolla ensi kauden MM-sarjaan

1:48
Esapekka Lappi teki näyttävän ilmalennon Ruuhikosken erikoiskokeen maalissa.

Esapekka Lappi ajaa Toyotan kolmatta autoa ensi kauden rallin MM-sarjassa. Kalle Rovanperä allekirjoitti jatkosopimuksen.

Viime viikonlopun Suomen MM-rallissa Toyotan vuokra-autolla hienosti neljänneksi ajanut Lappi jakaa kaudella 2022 Toyotan kolmosauton Sebastien Ogierin kanssa. Lähellä kahdeksannen mestaruutensa voittamista tällä kaudella oleva Ogier siirtyy ensi kaudella osa-aikaiseksi kuljettajaksi ja ajaa valikoituja ralleja.

Tallin muina kuljettajina nähdään tämän kauden tapaan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans, jotka allekirjoittivat jatkosopimukset Jari-Matti Latvalan johtaman tallin kanssa.

– Olen todella iloinen, kun saan näin vahvan kuljettajakaartin kaudelle 2022, jolloin alkaa WRC:n uusi ja jännittävä aikakausi, Latvala kommentoi Toyotan tiedotteessa.

Lappi ajoi Toyotan kolmoskuljettajana kausilla 2017 ja 2018 ja otti uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan MM-rallin voittonsa Suomen rallissa 2017.

– Olen riemuissani, kun Esapekka palaa tiimiimme. Hän on osoittanut pystyvänsä voittamaan, ja minusta hän on kasvanut paljon sen jälkeen. Hän on hyvin motivoitunut ja osoitti nopeutensa viime viikonloppuna. Uskon hänen olevan täydellinen kuljettaja jakamaan auton Sebin kanssa ja auttamaan meitä mestaruustaistelussa. Mutta hän pystyy kamppailemaan myös voitoista, Latvala totesi.

Lappi hehkuttaa tiedotteessa paluutaan Toyotan sopimuskuljettajaksi.

– Tuntuu kuin palaisin kotiin. Minulla on hienoja muistoja, ja oli todella hienoa työskennellä mukavien ihmisten kanssa Suomen rallissa. (Toyota) Yaris tuntui heti omalta autolta, kun palasin sen rattiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja