Mainos

Nyt se ratkesi: Iso työllistäjä säilyy Hangossa – ”Äärettömän hyvä uutinen”

Lääkeaineita valmistava Fermion rakentaa uuden tehtaan Hankoon kymmeniä vuosia toimineen tehtaan tilalle. Työpaikkojen säilyminen kaupungissa on tärkeää, sillä Hanko on menettänyt muutamassa vuodessa satoja teollisuustyöpaikkoja.

– Loistava uutinen ja jo odotettukin, toteaa Fermionin Hangon-tehtaan pääluottamusmies Kai Kankaristo.

– Pääsemme käyttämään ihan viimeistä tekniikkaa, mitä markkinoilla on. Saamme suljetumpia panostusmenetelmiä, jossa ei kulje mitään partikkeleita suuntaan eikä toiseen. Se tarkoittaa, että sekä tuote että työntekijä ovat turvatumpia.

Fermionin Hangon-tehtaan 170 työntekijää voivat nyt myös luottaa, että työtä riittää vuosiksi eteenpäin.

– Olemme arvioineet, että työntekijämäärässä ei tapahdu merkittävää muutosta, sanoo Fermionin toimitusjohtaja Arto Toivonen.

Eli myöskään lisää väkeä ei palkata, vaikka kapasiteetti lisääntyy ja tuotantomääriä voidaan nostaa. Syynä on se, että uuden tehtaan myötä laitoksesta poistuu vanhin käsikäyttöisin osa ja tilalle tulee automatisoitu yksikkö.

– Pelkästään se on hyvä uutinen, että teolliset työpaikat säilyvät, koska vanhassa Euroopassahan ne eivät säily, toteaa Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

Varsinkin FNsteel-yhtiön konkurssi ja Koverharin-tehtaan lopettaminen vuonna 2012 oli Strandellin mukaan kova paukku Hangolle. Yli 400 ihmistä menetti työpaikkansa.

– Eli kyllä täällä on koettu erittäin karvaita aikoja teollisuudessa, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä ja tietysti viimeinen äärettömän hyvä uutinen on tämä, mikä nyt saatiin Feminonista.

Fermionissa päätös Hankoon jäämisestä ei ollut itsestäänselvyys.

– Me arvioimme kaikkia vaihtoehtoja silloin, kun tätä investointipäätöstä valmisteltiin,  sekä tuotantokapasiteetin ostamista että täysin uuden laitoksen rakentamista ulkomaille, kertoo Toivonen.

Hanko osoittautui tuotannon jatkamisen kannalta lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi.

– Meidän tehtaamme Oulussa ja Hangossa ovat monituotetehtaita ja molemmissa on jo paljon sellaisia operaatiota, joita on helpompi täydentää tietyillä uusilla palikoilla.

Fermion valmistaa lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä vientiin että emoyhtiölleen Orionille. Muun muassa Parkinsonin taudin lääkkeen vaikuttava aine entakapone valmistetaan Hangossa.

– Teemme myös lääkeaineita esimerkiksi reuma- ja syöpälääkkeisiin sekä lääkkeisiin, joita käytetään elinsiirtojen hylkimisreaktioita vastaan, sanoo Fermionin toimitusjohtaja Arto Toivonen.

Fermionin emoyhtiö Orion on investoinut viime vuosina Suomessa yhteensä yli 200 miljoonaa euroa Oulun, Espoon, Salon ja Turun tuotantojen uudistamiseen.

Fermionin Hangon tehdas on monista investoinneista viimeisin ja se maksaa yli 30 miljoonaa euroa.

Valmistelut uuden tehtaan tontilla ovat jo käynnissä. Rakennustyöt alkavat toukokuussa ja tehdas valmistuu vuonna 2018. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.