Nyt se on varmaa: hurjavireinen Mick Schumacher saa F1-lisenssin!

F1-legenda Michael Schumacherin poika Mick Schumacher on lunastanut oikeuden F1-superlisenssiin ensi kaudeksi. Asia on selvillä, kun nyt on teoreettisestikin varmaa, että Schumacher sijoittuu Formula 3 -sarjan loppupisteissä kärkikolmikkoon.

Schumacher nappasi Itävallan Red Bull Ringin viikonloppuna kahden voittonsa jatkoksi kakkossijan. Kaikkiaan viiden kisan mittainen voittoputki päättyi, kun venäläinen Robert Shwartzman nousi Itävallan viimeisen kisan lähdössä Schumacherin edelle ja kukisti tämän lopulta 0,8 sekunnilla.

Kautta on jäljellä enää kolme kisaa, jotka kaikki ajetaan ensi kuun puolivälissä Hockenheimin viikonloppuna. Schumacher  on 329 pisteensä turvin vahvasti kiinni F3-sarjan EM-tittelissä; toisena oleva britti Dan Ticktum on häntä 49 pistettä perässä.

Schumacherin edustama Prema Theodore Racing varmisti sen sijaan Itävallassa jo sarjan tallimestaruuden, kun ero Motoparkiin on nyt 338,5 pistettä. 

Schumacherin todennäköisimpänä osoitteena ensi kaudeksi pidetään F2-sarjaa, mutta F1-mahdollisuuttakin on väläytelty. Ilmassa on ollut huhuja, joiden mukaan Red Bullilla voisi olla kiinnostusta Schumacheria kohtaan.

Ferrarin ensi kauden kuskipaikat on täytetty, mutta tulevaisuus on toinen asia. Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene on myöntänyt, että ajatus Mick Schumacherista Ferrarin kuljettajana kuulostaisi upealta.

– Miten Maranellossa voisi sanoa tällaiselle nimelle ei? hän sanoi hiljattain.

Lue myös:

    Uusimmat