Räikkösen manageri arvioi: Tässä ehdoton maksimi, johon Kimi voi Sauberilla yltää

Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson ei maalaile Jäämiehen tuleviksi Sauber-kausiksi pilvilinnoja. Robertson arvioi, että Räikkönen voi yltää kahdella seuraavalla F1-sesongillaan maksimissaan seitsemänsille sijoille.

– En henkilökohtaisesti usko voittoihin. Jos joku tarjoaisi molemmille seuraaville vuosille seitsemänsiä sijoja, hyväksyisin arvion heti. Se on ehdoton maksimi, koska ero pienten ja suurien tiimien välillä on kasvanut niin suureksi, Robertson kommentoi Motorsport-Total.comin mukaan.

– Hän ei tule voittamaan, jos emme näe täysin hullua kisaa. Hänellä on kuitenkin omalla tietotaidollaan paljon annettavaa tiimin kehitykseen ja hän voi auttaa Sauberia tavoittamaan nopeammin, Robertson sanaili.

Robertson uskoo, että Räikkönen pystyy olemaan Sauberilla rennompi kuin huipputalli Ferrarilla. Robertsonin mukaan näin oli myös Lotuksella, jossa Räikkönen kaasutteli kausina 2012–2013.

– Minulle aina sanotaan, että Kimi oli silloin paljon rennompi. 

Tuolloinen Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier antoi Robertsonin mukaan "Kimin olla enemmän Kimi". Sama voidaan odottaa Sauberin leivissä – tallin, jossa Jäämies aikoinaan aloitti F1-uransa vuonna 2001.

Räikkösellä, 38, on Sauberin kanssa kuskisopimus kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Ferrarille puolestaan siirtyy Sauberilta ensi vuodeksi nuori monacolaiskuski Charles Leclerc, 20.


Lue myös:

    Uusimmat