Nyt puhuvat plastiikkakirurgit: Mitä on täydellinen kauneus?

Iso-Britanniassa kiinnostus plastiikkakirurgiaa kohtaan on nousussa. Maan johtavat plastiikkakirurgit paljastavat, mikä heidän mielestään tekee naisista todella kauniita.

Dailymail haastatteli neljää brittikirurgia näiden kauneuskäsityksistä ja siitä, mistä nykyiset kauneuskäsitykset oikeastaan juontavat.

– Teknisesti ottaen kauniissa kasvoissa on symmetriaa ja vahva ”keskikolmio”, joka muodostuu kirkkaista, leveistä silmistä ja sopusuhtaisista huulista. Häiritseviä piirteitä on mahdollisimman vähän. Esimerkiksi Andy Warholin poptaidetta tarkastellessa huomataan, että hän on keskittynyt silmiin ja huuliin ja häivyttänyt nenää. Näillä korostuksilla kasvokuvista tulee kauniita, sanoo Rajiv Grover, plastiikkakirurgi ja British Association of Aesthetic Plastic Surgeonsin puheenjohtaja.

– Mitä yhteiskunta sitten pitää kauniina? Meidät on ohjelmoitu ihailemaan ihmisiä, joilla on täydelliset mittasuhteet, symmetriset kasvot ja kiinteät vartalot. Tämä ei ole median luoma ihanne, vaan se on meidän aivoissamme luonnostaan. Siksi kauniit ihmiskuvat vetoavat meihin, Grover väittää.

Kirurgi ei suostu tekemään jättirintoja

Rintojenkorjauksiin sekä rasvaimuihin erikoistunut plastiikkakirurgi Dalia Nield toteaa, että anatomisesti kauneus on epätasapainossa olevien piirteiden tasapainottamista, mutta subjektiivisesti kauneus on henkilökohtaisia mieltymyksiä.

– Kirurgina en suostu suorittamaan ihan mitä tahansa leikkauksia, jotka loukkaavat omia kauneuskäsitteitäni. Teen paljon rintojen suurennusleikkauksia, mutta en suostu tekemään valtavia rintoja kenellekään. Se näyttäisi naurettavalta, hän toteaa.

– Viehättävyys ja kauneus on kaksi eri asiaa. Jotkut ihmiset ovat kauniita, koska heidän piirteensä ovat täydelliset, mutta useimmat ihmiset ovat viehättäviä, koska heidän piirteensä eivät ole niin täydellisiä, Nield pohtii.

Nieldin mukaan suurin osa hänen klinikalleen saapuvista ihmisistä on realistisia tavoitteissaan, mutta 15 prosenttia haluaa matkia esimerkiksi julkkisten tiettyjä piirteitä tajuamatta, ettei se sovi juuri heidän kasvoilleen.

– Sehän olisi kuin laittaisi Marilyn Monroen nenän Sophia Lorenin kasvoihin, todella väärin! Nield sanoo.

Leveä hymy ja rako hampaiden välissä kaunistavat?

Vanhempi plastiikkakirurgi lontoolaisesta Guy’s and St Thomas’ sairaalasta David Ross toteaa, että vaikka teknisessä mielessä kasvojen piirteet, kuten symmetria, mittasuhteet, luuston rakenne ja ihon kunto määrittelevät kauneutta, todellinen kauneus on monimutkaisempi käsite.

– Itseluottamus, tyyli ja kuinka ihminen kantaa itsensä vaikuttavat siihen, kuinka kauniina ihminen nähdään, plastiikkakirurgi David Ross toteaa.

Rossin mukaan hallitsevat ominaispiirteet ovat kiinnostava lisä ihmisen kasvoissa: esimerkiksi Lara Stonen hampaiden välissä oleva rako ja valtavan leveä Cameron Diazin hymy huomataan.

– Kasvot, jotka ovat vain kokoelma täydellisiä piirteitä, saattavat näyttää tylsiltä. Persoonalliset ominaispiirteet saavat kaunottaren erottumaan.

Iso takapuoli on kaunis

Kauneusklinikkaa johtavat plastiikkakirurgi Angelica Kavouni kertoo, että hänen työhönsä vaikuttavat klassiset elementit, antiikin Kreikan ja renessanssiajan kauneuskäsitykset, mutta myös etniset ja sosiaaliset vaikutteet.

– Klassiseen kauneuteen liitetään ominaisuuksia, kuten symmetria ja tasapaino, mutta yhteiskunta on muokannut näitä kauneuskäsityksiä. Isot takapuolet eivät tasapainota ihmisvartaloa, mutta ne koetaan ja nähdään kauniina tietyissä kulttuureissa, plastiikkakirurgi Angelica Kavouni muotoilee.

Hän vielä muistuttaa, että täydelliset piirteet eivät välttämättä tee kasvoista kauniita.

– Tunteet, joita koemme toista ihmistä kohtaan, ovat tärkeässä roolissa, kun tulkitsemme toisen ihmisen ulkonäköä.

Kuka sinun mielestäsi on täydellisen kauneuden ruumiillistuma? Mikä tekee ihmisestä täydellisen kauniin? Kommentoi!

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja