Mainos

Nyt puhuu lipputrokari: Britney Spears toi tuhansien eurojen tappion

Kaksi vuotta sitten MTV3 Uutiset teki jutun netin lipputrokareista. Jutun jälkeen yksi Suomen suurimmista trokareista, City of God, sai yhteydenoton verottajalta.

- Maksoin sitten kymmenientuhansien eurojen mätkyt, kertoo City of God, oikealta nimeltään Lasse.

Trokarin saamat mätkyt koostuivat myyntivoittoveroista, arvonlisäveroista ja niiden koroista.

Lasse on myynyt vuosien ajan runsaasti konserttilippuja Huuto.netissä. Viimeisen viikon aikana hän on myynyt lippuja muun muassa Sielun Veljien, Rammsteinin ja Motörheadin keikoille yhteensä noin 1 700:lla eurolla.

Konserttilippujen jälleenmyynti on laillista toimintaa. Ainoa joka myyntiin voi puuttua on verottaja, joka yrittää seurata ammattimaista kauppaa netin myyntipalstoilla.

Lasselle eli City of Godille lipunmyynti on sivutuloa. Päätyönään hän käy pörssikauppaa.

- Lipunmyynnistä saan sellaista normaaliduunarin palkkaa. Ei luksusta, mutta en ole vielä joutunut leipäjonoonkaan, Lasse sanoo.

Britney Spears toi tuhansien tappiot

Lipputrokari näkee toimintansa palveluammattina. Lasse vakuuttaa ostavansa liput samalla tavalla kun muutkin lipunostajat.

- Puheet siitä, että saisin muka jotain lippuja varattua mielin määrin ovat höpönpöppöä. Ostan lippuja, laitan kädet ristiin ja toivon, että ne menevät kaupaksi.

Ero muihin lipunostajiin on siinä, että Lasse ostaa liput ajoissa ja ostaa niitä nimenomaan myyntiin.

- Jonkun hyvää palkkaa saavan hitsarin ei ole mitään järkeä ottaa töistä palkatonta vapaata jonottaakseen konserttilippuja, jotka hän ehkä saa tai ehkä ei. Hitsarin kannattaa pysyä siellä omalla työpaikalla ja tehdä sitä, missä hän on hyvä. Minä teen sitä, missä minä olen hyvä. Hommaan liput, ja hitsari on tyytyväinen saatuaan ne minulta. Minä saan työstäni korvauksen, Lasse sanoo.

Hän sanoo lipputrokauksen todella käyvän työstä.

- Pitää hankkia liput ja sijoittaa niihin rahaa, ottaa riskejä. Ilmoitusten tekeminen, puheluihin vastaaminen ja postittaminen vie aikaa, Lasse sanoo.

- Työmäärä yllättää monet, myyjiä tulee ja menee.

Riski tuottaa myös tappiota. Pahin pettymys lipputrokarille oli Britney Spearsin Circus-kiertueen Helsingin-konsertti.

- Se oli täysi floppi, vaikka media kirjoitti koko ajan että "Britney tulee". Konsertti toi 6 000 euroa tappiota. Jouduin myymään lippuja tappiolla kaksi yhden hinnalla, koska muuten ne olisivat menneet suoraan roskikseen, Lasse sanoo.

Liput jo liian kalliita

City of God eli Lasse halusi antaa haastattelun, koska hänestä liikkuu netissä paljon väärää tietoa. Esimerkiksi syksyllä Helsingin Sanomat kirjoitti, että hänen nimimerkkinsä viittaa City of God -nimiseen elokuvaan, joka kertoo rikollisuuden maailmasta.

- En ole koskaan edes nähnyt elokuvaa. Jos jotakin pitää ihannoida, niin sitten Dallasin JR:ää, Lasse kertoo.

Netissä liikkuu myös huhuja siitä, että hän olisi ostanut satoja lippuja pelkästään Flow-festivaaleille, joka myytiin loppuun nopeasti.

- Väitteet siitä, että trokarit vievät kaikki liput, ovat naurettavia. Trokarien ostamien lippujen osuus kaikista lipuista on todella pieni. Liput ovat kaikille myynnissä useita kuukausia. Jos joku ei saa kuukausien myyntiaikana lippuja ostettua, syyllinen löytyy peilistä, Lasse sanoo.

Trokarin tienestit ovat hänen mukaansa pienentyneet paljon, koska lippujen hinnat ovat nousset.

- Lippujen normaalihinnat alkavat olla niin kovia, ettei niillä enää kohta pysty tekemään bisnestä. Ihmisten palkat eivät ole nousseet lähellekään samaa tahtia kuin lippujen hinnat, Lasse sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.