Mainos

Trokarit tienaavat tuhansia euroja internetissä

Konserttilippujen myynti netissä on alkanut poikia valituksia. Verottajalle on tullut lipputrokareista parikymmentä ilmoitusta ärsyyntyneiltä kansalaisilta. Lipunmyynti kiukuttaa liputta jääneitä konserttikävijöitä, mutta ei tunnu suuremmin kiinnostavan viranomaisia.

Lippujen jälleenmyyntiin on vaikea puuttua, sillä se ei ole laitonta toimintaa. Poliisia lipputrokaus ei siksi kiinnosta, mutta verottajalle voi tehdä ilmoituksen järjestelmällisestä lippujen jälleenmyynnistä.

Lipputrokarit toimivat ahkerasti verkon myyntipalstoilla. Tälläkin hetkellä vantaalainen lipunmyyjä kauppaa netissä esimerkiksi ensi viikolla Helsingissä esiintyvän Madonnan konserttilippuja. Nimimerkki on kahden kuukauden aikana myynyt yli 300 konserttilippua ja saanut niistä yli 40 000 euroa rahaa. Näin ammattimaisesta myynnistä pitäisi maksaa veroa.

Firmat eivät pidä isona ongelmana

Lipunmyyntiyritykset seuraavat nettimyyntiä, mutta eivät ole halukkaita puhumaan siitä. Lipputrokausta ei pidetä suurena ongelmana. Yritykset eivät yhtä lukuun ottamatta myöskään kerro puuttuneensa trokaukseen. Yksi lipunmyyntiyritys tosin löysi netistä konserttilipputrokarin, jolta pystyttiin selvittämään henkilöllisyys. Hänen oikeutensa ostaa lippuja peruutettiin.

Menolippu-yrityksen lehdistövastaava Tomi Lindblom sanoo, että vastuu trokareiden toiminnan lopettamisesta on nimenomaan ostajilla. Jos liput eivät myisi jälkikaupassa, lopettaisivat trokarit toki toimintansa.

- Trokarilta lipun ostaneen kannattaa muistaa, että lipuilla ei ole minkäänlaista kuluttajansuojaa. Jos konsertti esimerkiksi peruuntuu, ja lipun on ostanut ylihintaan, siitä saa kuitenkin takaisin vain sen alkuperäisen hinnan, Lindblom sanoo.

Verohallinto kertoo valvovansa sähköistä kauppaa entistä tarkemmin, mutta mitään tilastotietoa asiasta ei heinäkuussa löydy. Erilaisia verkkokauppaa valvovia hankkeita on kuitenkin käynnissä.

Pelkästään Huuto.net:issä tehdään 250 000 kauppaa kuukaudessa.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Seitsemän uutiset 30.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.