Nyt on tämäkin suosittu nettitapa tyrmätty – "Tiedän välittömästi, että hän on yli 33-vuotias"

Joko ehdit kaivata? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat 0:48
Katso myös: Entä joko ehdit kaivata tätä trendiä? Ultralyhyet, matalavyötäröiset minihameet palaavat!

Giffit ovat nyt out, väittää nuoriso.

Etätyöpäivien aikana Microsoft Teams monine ominaisuuksineen on tullut taatusti tutuksi. Yksi näistä ominaisuuksista ovat giffit – ja jos nautit niistä, olet nuorison mukaan ikivanha.

"Boomerit rakastavat käyttää giffejä kaikkeen"

Vice-sivuston raportin mukaan nuoret somettajat pitävät liikkuvia gif-kuvia menneen talven lumina. Esimerkiksi sivuston haastattelema Jason Eppink on kuratoinut jopa museonäyttelyn giffeistä, muttei enää itse käytä niitä. Hänestä giffit eivät voi täysin ilmaista tunnetilaa tai vastausta jonkun viestiin, minkä lisäksi esimerkiksi TikTok on jo normalisoinut hetkessä kuvatut videot itsestä.

– [Miksi käyttää giffiä,] jos voit vain panna kameran päälle ja nauhoittaa aidon reaktiosi? Eppink kuvaili Vicelle.

Moni somessa vahvistaa ilmiön todeksi.

– Teamsin käyttäminen töissä on opettanut minulle, että boomerit rakastavat käyttää giffejä kaikkeen, yksi Twitter-keskustelija toteaa.

– Kaveri, minä lähetin giffin boomer-työkaverilleni ja hän sanoi, että printtaa sen ja ripustaa seinälle, toinen kuvailee.

– Aina, kun näen jonkun reagoivan johonkin giffillä, tiedän välittömästi, että hän on yli 33-vuotias, kolmas väittää Twitterissä.

Osa jopa kiukustui väitteestä: "Elämä on liian lyhyt ja stressaava jo nyt"

Tieto otettiin vatsaan sekalaisesti – moni luonnollisesti reagoi siihen giffillä.

"Olen 32 ja loukkaannuin tästä". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Hetkinen? Mitä nuoret sitten tekevät? Käyttävätkö ne... Vain sanoja? Vai niitä emojeja, joita ne niin rakastavat? Kertokaa joku minulle! Haluan olla hip ja mukana kaikessa, yksi kommentoija kirjoittaa.

Moni tuntui suorastaan suivaantuvan väitteestä, jonka mukaan giffit ovat epäcooleja.

– Et vain tajua, että 33-vuotiaat ja vanhemmat eivät oikeasti välitä paskan vertaa siitä, mitä muut ajattelevat. Lakkaa keskittymästä hiuksiimme/farkkuihimme/giffien käyttöömme. Ei millään näistä ole väliä. Elämä on liian lyhyt ja stressaava jo nyt. Z-sukupolven kannattaisi todella keskittyä johonkin tuottavampaan elämässään, toinen keskustelija napauttaa.

Koska giffit tulivat Twitteriin? Vastaus voi yllättää

Giffit saattavat olla "out", mutta samalla ne eivät ole somessa niin vanha juttu kuin moni kenties olettaa. Giffit keksittiin jo vuonna 1987, mutta Twitteristä niitä on voinut hakea vasta vuodesta 2016 eteenpäin. Facebook-kommentteihin giffit saatiin vasta 2017!

Katso myös: Milleniaaleista on moni kuullut, mutta oletko kuullut xenniaaleista? 12 merkkiä siitä, että olet aito xenniaali:

12 merkkiä siitä, että olet aito xenniaali 1:12

Lue myös:

    Uusimmat