Nyt Max Verstappen väittää, ettei nähnytkään keltaista lippua – tunnustaa silti täysin ansainneensa rangaistuksen

Viime viikonloppuna varsin kehuskelevasti rangaistukseen johtaneesta rikkeestään puhunut Max Verstappen pitää tuomariston toimintaa häntä kohtaan täysin aiheellisena.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen menetti Meksikossa paalupaikkansa painettuaan normaalinopeudella keltaisten lippujen ohi Valtteri Bottaksen ajettua seinään aika-ajojen viimeisillä hetkillä. Teko oli turha, sillä myös Red Bull -kuskin edellinen aika olisi riittänyt paalulle.

Vielä ennen tuomariston päätöstä Verstappen oli vahvasti sitä mieltä, että jos jälkimmäinen kierros hylätään, hänen pitäisi silti saada pitää vielä edellinen aikansa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Verstappen pudotettiin kolmen lähtöruudun rangaistuksella kisastartin neljännelle paikalle.

Monesti tuomariston kanssa napit vastakkain ollut Verstappen ei lainkaan lähde mukaan puheisiin, että hänet olisi otettu asiassa silmätikuksi.

– Ei, minusta se oli reilua. Puhuin tuomarien kanssa ja sanoin, etten nähnyt keltaisia lippuja. Mutta sellainen sääntö, että kun keltaista lippua näytetään, niin sinun täytyy hidastaa. Ei minulla siitä ole mitään kaunaa heille, Verstappen kommentoi.

Meksikossa eri puhetta lipusta

Kommentti siitä, ettei Verstappen nähnyt lainkaan kohdassa jo pitkään heiluneita keltaisia lippuja, on varsin erikoinen. Viime lauantain lehdistötilaisuudessa hän kertoi nähneensä hyvin Bottaksen auton radan vasemman puolen muurissa, mutta vihjasi perään, ettei ollut löysännyt lainkaan jalkaa kaasulta. Tämän vahvisti myös autosta saatu data.

– Me kaikki tiedämme, mitä keltainen lippu tarkoittaa, Verstappen sanoi tuolloin.

Nyt Verstappen siis väittää, ettei ollutkaan nähnyt lippuja.

– On vain erittäin valitettavaa, etten nähnyt keltaista lippua ja jälkikäteen ajateltuna en edes tarvinnut sitä kierrosaikaa, koska olin jo valmiiksi paalupaikalla. Minulla kävi vain mielessä, etten tiedä, mitä muut jätkät edessä tekevät. Jos he parantavat, niin lyövätkö he sinun paaluaikasi?

– Ensi kerralla nostan kyllä jalkaa kaasulta, vaikka olisin parantamassa aikaani, hän vakuuttaa.

Verstappen vaati Meksikossa vastaavaa rangaistusta myösLewis Hamiltonille, joka saapui Bottaksen ulosajopaikkaan ensimmäinen. F1:n kilpailujohtaja Michael Masin mukaan ratatoimitsija ei kuitenkaan ollut vielä saanut lippuaan esiin Hamiltonin jo ohittaessa paikan täydellä kaasulla.

Lue myös:

    Uusimmat