F1-pomo vastaa Max Verstappenin kritiikkiin: Lewis Hamiltonia ei rangaistu Bottas-kolaritilanteessa yksinkertaisesta syystä

Max Verstappenin väitteet Lewis Hamiltonin sääntörikkomuksesta Meksikon F1-aika-ajojen ratkaisuvaiheessa eivät pidä paikkaansa, vastaa Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

LUE MYÖS: 

Verstappen kritisoi F1-tuomaristoa saatuaan kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Red Bull -kuski ei hiljentänyt lainkaan vauhtiaan, kun keltaiset liput varoittivat aika-ajon loppuessa Valtteri Bottaksen ulosajon aiheuttamasta vaarasta radan viimeisessä mutkassa.

Verstappenille olisi riittänyt paalupaikalle myös hänen edellinen kierrosaikansa, mutta nyt temppu viimeisellä yrityksellä johti putoamiseen neljänteen lähtöruutuun.

Tuomaristo totesi päätöksessään, että autoista saamansa datan perusteella Sebastian Vettel hiljensi merkittävästi vauhtiaan nähtyään Bottaksen auton ja keltaiset liput viimeisessä kaarteessa. Verstappen kuitenkin väitti, että Lewis Hamiltonia olisi pitänyt rankaista.

– Haluan sanoa vain omalta osaltani, koska tätä on kommentoitu paljon, että jälkeenpäin katsottuna minun olisi pitänyt nostaa jalkaa kaasulta, mutta niin olisi pitänyt kaikkien muidenkin, Verstappen kommentoi.

– Tiedän, että Seb hidasti, mutta yksi hopeinen auto ei tehnyt niin eikä saanut rangaistusta, mikä ärsyttää minua myös. Se on, mitä on. En voi päättää muiden kuskien puolesta sääntöjä, hän kritisoi.

Kolmesta autosta Hamilton tuli Bottaksen ohi hyvin pian suomalaisen ulosajon jälkeen. Vettel ja Verstappen puolestaan saapuivat kohtaan hiukan myöhemmin. FIA:n kilpailujohtaja Michael Masin mukaan tuomariston päätökselle olla rankaisematta Hamiltonia löytyy erittäin hyvä selitys.

– Lewisin tapaus oli aika helppo: keltaista lippua ei ollut, Masi kommentoi RaceFans-sivustolle.

– Ratavirkailijat tekivät uskomatonta työtä ja saivat keltaisen lipun esiin suhteellisen nopeasti. Lewisille sitä ei ollut, mutta Sebastianille ja Maxille oli. Joten näin siinä kävi, Masi selvitti.

Lue myös:

    Uusimmat