Max Verstappen yhä katkerana Bottas-tapauksesta: “Yhden hopeisen auton olisi kuulunut saada rangaistus”

Meksikon F1-kisassa lauantain aika-ajojen ykköstilalta kolareiden kautta kuudenneksi päätynyt Max Verstappen myöntää, että paalupaikan menetys johtui turhasta rangaistuksesta, mutta hollantilaisen mukaan hän ei ollut ainoa, jota olisi pitänyt rangaista samasta tilanteesta.

Verstappenilla oli jo paalupaikkaan riittävä aika hallussaan, kun hän painoi talla pohjassa ohi Valtteri Bottaksen ulosajopaikan. Tästä seurasi rangaistus keltaisten lippujen noudattamatta jättämisestä.

Neljänteen ruutuun pudotettu Verstappen tyri kolareilla oman kisansa lopullisesti pilalle. Hän tunnusti viikonlopun päätteeksi, että lauantain rangaistus oli sinänsä aiheellinen.

– No, sääntö on erittäin selvä. Haluan sanoa vain omalta osaltani, koska tätä on kommentoitu paljon, että jälkeenpäin katsottuna minun olisi pitänyt nostaa jalkaa kaasulta, mutta niin olisi pitänyt kaikkien muidenkin, Verstappen tokaisi GP Todayn mukaan.

Samassa tilanteessa Ferrarin Sebastian Vettel hidasti selvästi menoaan, mutta juuri Bottaksen ulosajon jälkeen maaliviivan ylittänyt Lewis Hamilton ei Verstappenin mukaan toiminut sääntöjen mukaan.

– Tiedän, että Seb hidasti, mutta yksi hopeinen auto ei tehnyt niin eikä saanut rangaistusta, mikä ärsyttää minua myös. Se on, mitä on. En voi päättää muiden kuskien puolesta sääntöjä, Verstappen sätti.

Hamilton nousi kolmospaikalta kilpailun voittoon onnistuneen taktiikkansa ansiosta.

"Pilasi täydellisesti kisani"

Kisan alussa Verstappen nousi Bottaksen ohi seitsemänneksi, mutta autot osuivat stadionosuuden taistelutilanteessa yhteen, ja Mercedeksen etusiipi rikkoi Red Bull -kuskin takarenkaan. Jo tätä ennen Verstappen oli kolistellut yhteen Hamiltonin kanssa.

– Voitto olisi ollut mahdollinen neljännestäkin ruudusta. Meillä oli hyvä auto, mutta tietysti se ensimmäisen kierroksen tilanne (Hamiltonin kanssa) ja sitten Valtterin kanssa pilasi täydellisesti kisani, Verstappen surkutteli.

Verstappen näki Hamiltonin menneen syvälle pitkäksi kakkosmutkassa. Bottasta hän ei syyttänyt myöhemmästä kolarista.

– Valtterin kanssa menin edelle sisäpuolelta ja kun olimme rinta rinnan, hän ei kai nähnyt minua, koska käänsi jo sisään ja leikkasi sitten oikeaa takarengastani.

Lue myös:

    Uusimmat