Max Verstappen raivostui Lewis Hamiltonille – hyvin kyseenalainen temppu ylitti rajan: ”Hän ei välittänyt pätkääkään”

Max Verstappen vastaan Lewis Hamilton. F1-tähtikuskien välille on muodostunut pienimuotoinen sota kahden viikonlopun sisällä. Meksikossa Verstappen osui Hamiltonin kanssa yhteen. Samainen meinasi toistua myös lauantaina USA:n GP:n aika-ajoissa Austinissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuorein selkkaus oli hyvin outo. Tilanteessa Mercedeksen brittikuski Hamilton yritti parannella asemiaan nopealle kierrokselle lähdettäessä, kun hän ohitti sekä Verstappenin että Toro Rosson Daniil Kvjatin.

Verstappen ei pitänyt tästä.

Mutkaan 19 tultaessa Hamilton ajautui hyvin lähelle Kvjatia, kun hän ohitti tämän keskellä mutkaa. Samalla Verstappen päätyi ruohikon puolelle.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

F1-sarjan kuljettajien välillä on ollut niin sanottu herrasmiessopimus, joka estää ohitukset nopealle kierrokselle lähdettäessä. Hamilton rikkoi tätä, minkä myötä Verstappen lähti hakemaan ”kostoa”.

Aika-ajoissa kolmanneksi yltänyt Verstappen kävi raivona jo aika-ajojen aikana tapahtuneesta.

Sama meno jatkui lehdistötilaisuudessa.

– Kaikki yrittivät ryhmittyä omaa kierrostaan varten. ”Seb” (Sebastian Vettel) taisi olla ensimmäisenä, sitten oli Charles (Leclerc) ja sitten minulla oli ”Dany” (Kvjat) edessäni. Hidastimme ja yritimme tehdä tilaa toisiimme nähden. Sitten Lewis vain tuli ja hän ajoi niin kuin siellä ei olisi ollut ketään muuta. Hän ei välittänyt pätkääkään, Verstappen raivosi, jatkaen:

– Olin, että ”noh, jos sinä et välitä, niin minäkään en välitä”. Ajattelin, että haluan saada paikkani takaisin. Kaikkien pitäisi kunnioittaa toisiaan tuossa kohtaa, jotta kaikki voivat aloittaa kierroksensa rauhassa. Siksi se meni tiukoille.

Kisan tuomaristo ei lähtenyt jakamaan tilanteesta rangaistuksia.

Verstappenin ja Hamiltonin välit ovat olleet koetuksella viime viikonlopun Meksikon episodin jälkeen. Tuolloin Verstappen osui Hamiltonin kanssa yhteen ensimmäisellä kierroksella, radan toisessa mutkassa. Tapauksen jälkeen Hamilton puhui siitä, miten ”Verstappenille pitää jättää aina ylimääräistä tilaa, koska hän on arvaamaton”:

Verstappen taas vastasi väitteeseen kärkkäästi:

Lue myös:

    Uusimmat