Yllättävä taustatarina – Lewis Hamilton vältti rangaistuksen törttöilystään, kiitos F1-kuumapään: ”En halunnut tehdä sitä nyt”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton oli rangaistusuhan alla perjantaina Ranskan GP:n toisten harjoitusten jälkeen. Ajovirheensä jälkeen Hamilton palasi sangen röyhkeällä tavalla radalle, pilaten Red Bull -kuljettajan Max Verstappenin kierroksen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tilanteessa Hamilton teki virheen, minkä jälkeen hän ajautui turva-alueelle. Sieltä britti palasi nopeasti takaisin radalle. Samaan aikaan Verstappen lähestyi kyseistä mutkaa. Hamiltonin yllättävä ilmestyminen sai Verstappenin hätkähtämään, minkä myötä hollantilainen teki itse virheen.

Ranskan GP:n tuomaristo tutki asiaa, mutta ei antanut rangaistusta MM-sarjan johtajalle Hamiltonille.

Tästä iso kiitos menee F1-kuumapäänä tutuksi tulleen Verstappenin suuntaan.

– Kun jotain tuollaista tapahtuu, niin en halua aiheuttaa ongelmia. Emme kuitenkaan taistele heitä vastaan, Verstappen totesi tapauksesta hollantilaiselle TV-kanava Ziggo Sportille.

– Jos taistelisimme tosissaan Mercedestä vastaan tänä viikonloppuna, niin ehkä silloin sitä yrittäisi kiusata heitä. Mutta en halunnut tehdä sitä nyt, Verstappen jatkoi.

Tällä kaikella nuori F1-tähti viittasi siihen, millaisen version hän antoi tuomaristolle tapahtuneesta.

Verstappen allekirjoitti Hamiltonin väitteen siitä, että tilanteessa näkyvyys oli hyvin heikko. Hamiltonin mukaan hän ei pystynyt havaitsemaan lähestyvää Verstappenia.

– Sitä voi sattua, että joku ei vain näe sinua peileistä. Ja tuossa tapauksessa pystyi havaitsemaan sen, että hän kyllä yritti katsoa niitä. Peilit eivät olet kuitenkaan kovin isoja ja juuri tuossa kohtaa rata on varsin leveä. Joten hän ei vain nähnyt minua, Verstappen sanoi Hamiltonista.

Tapauksessa oli samoja tuulahduksia kuin F1-sarjan edellisen osakilpailun Kanadan GP:n kohukäänteessä. Tuolloin Ferrarin Sebastian Vettel ajautui nurmikolle, mistä hän palasi takaisin radalle suoraan Mercedes-kuski Hamiltonin eteen. Vettel sai kyseisestä tempusta viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat