Mainos

NY Times: Koulut vaihtavat oppikirjat iPadeihin

Monissa yhdysvaltalaisissa kouluissa oppilaat palasivat joululomalta kainalossaan Applen hittilaite, tablet-tietokone iPad. Osa ei kuitenkaan saanut kannettavaansa lahjaksi vanhemmiltaan, vaan omalta koulultaan.

Useissa amerikkalaiskouluissa on aloitettu kokeilu, jossa koulukirjat korvataan iPadeilla.

Sanomalehti New York Timesin mukaan iPad-opetuksessa pänttääminen korvataan peleillä ja muilla sovelluksilla. Kurssimateriaalit siirretään verkkoon ja paperilta lukeminen jää historiaan.

Koulukirjat korvataan siis parinkymmenen sentin pituisella ja alle kilon painoisella kosketusnäytöllisellä tietokoneella.

Koulusta kotiin mukana tulevien kannettavien avulla opiskelijat voivat kommunikoida opettajien kanssa, palauttaa kotitehtävänsä sähköpostilla ja tallentaa vaikkapa koulussa tehdyt esitelmät sähköiseksi arkistoksi.

Kokeilu on saanut kahtaalle jakautuvaa palautetta.

- Kannettavien avulla voimme laajentaa oppituntia luokkahuoneiden seinien ulkopuolelle, longislandilaisen Roslynin lukion opettaja Larry Reiff kehuu iPad-kokeilua.

- On vain vähän tuloksia koneiden käytön eduista ja siitä, että lapset oppisivat tehokkaammin niiden avulla. Alkuhuuman jälkeen törmätään vakaviin opetus- ja oppimisongelmiin, Sanfordin yliopiston emeritusprofessori Larry Cuban kritisoi.

New Yorkin kouluissa iPadeja jo miljoonan euron edestä

New Yorkin kaupunki on tilannut kouluihin yli 2000 iPadia, joita jaetaan lukioille ja peruskouluille. Arizonassa iPadeja käyttävät jo esikoululaisetkin.

Viime keväään julkaistua iPad-tabletia on myyty noin kahdeksan miljoonaa kappaletta. Tiedossa ei kuitenkaan ole, kuinka monta laitetta on myyty koulukäyttöön.

Suomessa iPad maksaa vähintään noin 500 euroa, eikä hinta Yhdysvalloissakaan ole erityisesti halvempi. iPadin hankkimista kouluihin onkin kritisoitu siitä, että samat asiat voisi tehdä jopa puolet halvemmilla kannettavilla.

Tietokoneiden avulla on kuitenkin onnistuttu myös vähentämään kuluissa. Roslynin kaksi iPad-luokkaa ovat säästäneet noin 5000 euroa oppikirjakustannuksissa.

Apple on kehittänyt useita sovelluksia opetuskäyttöön. iPadia ei ole kuitenkaan markkinoitu kouluille yhtä aggressiivisesti kuin yhtiön ensimmäisiä pöytätietokoneita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.