Mainos

Nuorten ylilyönnit työllistävät vappuna

Kuva: Lehtikuva

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestää jälleen vappuyönä nuorten auttamisoperaation.

Operaation johtaja Mirja Silajärvi Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksesta kertoo, että avulle on joka vuosi tilausta.

- Joka vuosi kun olen itse ollut mukana, näkee että sitä tarvetta on. Aina on niitä nuoria jotka tarvitsevat apua, ja tarvitsevat niitä aikuisia jotka ovat mukana jos jotain tapahtuu.

Operaation tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita päihtyneitä nuoria muun muassa antamalla heille ensiapua kaduilla, hoitoa ensiapukeskuksessa ja ohjaamalla tarvittaessa sairaalahoitoon. Avuntarvetta löytyy laidasta laitaan.

- Se voi lähteä siitä, että on hukannut avaimet ja etsii niitä. Tai on sattunut jotain ikävämpää, on ollut tappelussa. Toki kaikki päihteet ovat vappuna niin vahvasti kuvioissa mukana, että joillekin sattuu ikävästi. Ja silloin on ihan hyvä, että on ihmisiä jotka pystyvät nopeasti reagoimaan ja auttamaan, jos näitä ylilyöntejä tulee, Silajärvi luettelee.

Silajärven mukaan nuoret suhtautuivat heihin hyvin.

- Nuoret suhtautuvat pääsääntöisesti erittäin positiivisesti siihen, että aikuiset ihmiset on kiinnostuneita siitä mitä he tekee ja miten he juhlivat. Ja nimenomaan siinä kohdassa jos jotain apua tarvitsee, niin he luottavat siihen että apua saa.

Operaation työntekijät tunnistaa sinisestä kukkatunnuksesat. Myös operaation autoissa on sama tunnus ja teksti Nuorison huolto- ja avustusoperaatio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.