Mainos

Nuorten työpajoihin runsaasti tulijoita

Nuorisotyöttömyyden nouseminen 30 000 henkeen näkyy myös työpajoilla, jonne pyrkii yhä enemmän ilman koulutus- tai työpaikkaa olevia nuoria. Elokuun alkupäivinä alkavat nuorten työpajat ovatkin jo ääriään myöten täynnä.

- Nuoret ottavat itse yhteyttä tänne ja tulevat ihan oma-aloitteisesti käymään sekä pyytävät saada tutustua pajoille, kertoo projektipäällikkö Sabine Keturi-Philipp Vantaan Tarmo-pajoilta.

Työpajatoiminnalla pyritään ehkäisemään syrjäytymistä, ja se on tarkoitettu vain välivaiheeksi nuorille. Tavoitteessa on onnistuttu hyvin, sillä lähes kolme neljästä pajajakson käyneestä nuoresta sijoittuu avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen.

Pelkästään yhden nuoren syrjäytyminen työmarkkinoilta pysyvästi tulee maksamaan yhteiskunnalle arviolta miljoona euroa. Sen sijaan työpajatoiminnan määrärahoissa yhdellä miljoonalla saatetaan pahimman kriisivaiheen yli kaikkiaan tuhat nuorta.

- Tietysti tarvitaan työvoimahallinnolle lisää rahaa nuorten osoittamiseksi pajoihin. Hallitus varmaankin nyt arvioi tämän tilanteen osana muita työllistämistoimenpiteitä, sanoo opetusministeriön kulttuuriasiainneuvos Kimmo Aaltonen.

Hallitus lupasi budjettiriihessään 200 miljoonan euron uudelleen kohdentamisen työllisyyttä tukeviin hankkeisiin.

Katso Ahti Uusivuoren juttu (Seitsemän uutiset 31.7.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.