Nuorten MM-kisojen jättäminen väliin kova päätös Kristian Vesalaiselle: ”Välillä pitää olla itsekäs”

Kristian Vesalaisen kausi on ollut etenemistä myrskystä toiseen. Ensin siirtyminen Winnipeg Jetsin organisaatiosta Jokereihin herätti paljon keskustelua, ja sen jälkeen puhutti nuorten MM-kisojen jättäminen väliin. Vesalainen avasi ratkaisunsa taustoja TsSKA:ta vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Jussi Ahokkaalla on käsissään potentiaalinen mitali ilman Vesalaistakin, mutta 19-vuotias suomalaislaituri olisi ollut kirsikka kakun päälle. Vesalainen päätti kuitenkin jättää kisat väliin.

Vesalainen muistutti Jokerien pukukopissa TsSKA-ottelun jälkeen, että Jokerit on jo kolmas joukkue tällä kaudella Winnipeg Jetsin ja farmijoukkue Manitoba Moosen jälkeen.

– Oli se kova ratkaisu, mutta omasta näkökulmasta katsottuna näin piti tehdä. Välillä pitää olla itsekäs, Vesalainen sanoi.

Vesalaisen matkustuskuorma olisi noussut kohtuuttomaksi. Helsingin ja Vancouverin välinen lento olisi tuonut 22 000 matkustuskilometriä lisää. MM-finaali pelataan 5. tammikuuta, ja jo kahdeksan päivän päästä Jokerit pelaa Shanghaissa.

Kovien pelien ja älyttömän matkustamisen yhdistelmä olisi ollut liian raastava. Winnipeg Jetsin GM Kevin Chevaldayoff on niin ikään ilmaissut hyväksyntänsä Vesalaisen ratkaisulle.

– On tässä jo saanut matkustaa pari kertaa Kanadaan ja takaisin. Olisi se ollut aika rankka reissu.

– Nyt jatketaan täällä ja yritetään tehdä hyvää treeniä joka päivä.

”Hyvä mahdollisuus mitaliin”

Vesalainen on päässyt hyvin sisään Jokerien kuvioihin. Hän teki kauden neljännen osumansa yhdeksännessä ottelussa. Syöttöpisteitä on tilillä kaksi.

Vesalainen näytti maalissa parhaita puoliaan. Kova ja tarkka kuti upposi huippumaalivahti Ilja Sorokinin taakse.

– Jätkät painoivat hyvin hommia. Ehjä 60 minuuttia, tältä sen pelin pitää näyttääkin.

Mitä terveisiä lähetät kisajoukkueelle?

– Olenkin on ollut yhteydessä sinne jätkiin. Tsemppiä, heillä on hyvä mahdollisuus saada mitali. 

Lue myös:

    Uusimmat