Mainos

Nuoriso-ohjaaja salasi seksirikoksen Raumalla - "Uusia uhreja voi tulla esiin"

Rauman kaupungin nuorisotoimi on varautunut mahdollisuuteen, että seksirikoksesta tuomitun nuoriso-ohjaajan uhreja löytyy lisää.

Lasten hyväksikäytön yrityksestä ehdollista vankeutta saanut mies työskenteli Raumalla nuoriso-ohjaajana kolmisen vuotta tuomion saamisen jälkeen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen uutiset.

- Nyt odotetaan, miten asia lähtee purkautumaan. On mahdollista, että asian noustua esiin joku ilmoittaa myös olleensa uhri, sanoo vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Risto Kupari.

Kupari kehottaa vanhempia puhumaan lastensa kanssa ja tarpeen mukaan ottamaan yhteyttä poliisiin.

Rauman kaupungin nuorisotiloissa tiedotettiin tapauksesta torstai-iltana samanaikaisesti. Nuoriso-ohjaajia opastettiin etukäteen puhumaan tapauksesta nuorten kanssa.

"Palkatessa kaikki oli kunnossa"

Mies tuomittiin lasten hyväksikäytön yrityksestä vuonna 2008, mutta asia tuli kaupungin tietoon vasta noin kuukausi sitten yleisövihjeestä.

Kuparin mukaan työntekijän olisi itse pitänyt ilmoittaa tuomiostaan. Tieto ei kulkeutunut kaupungin tietoon muutakaan kautta esimerkiksi siksi, että tuomio tuli toisessa maakunnassa Vakka-Suomen käräjäoikeudessa.

- Järjestelmä on sellainen, ettei poliisilta eikä oikeudelta tule asiasta automaattista ilmoitusta. Me emme ole seuranneet tällaista asiaa, sillä meidän velvollisuus on tarkastaa rikostausta palkkaushetkellä, Kupari sanoo.

Nuoriso-ohjaaja aloitti työnsä maaliskuussa 2006, jolloin hän ilmoitti kaupungille hyväksyttävän rikosrekisteriotteen. Teot, joista tuomio annettiin, tapahtuivat vuoden aikana kesäkuusta 2006 lähtien.

Osa lapsista saattoi jo tietää tapauksesta

Kuparin mukaan kyseessä on kokenut nuoriso-ohjaaja, joka on ollut tekemisissä 13-18-vuotiaiden kanssa useissa nuorisotiloissa ja esimerkiksi lasten leireillä. Kuparin mukaan nuoriso-ohjaajat työskentelevät usein pareittain toisen ohjaajan kanssa, mikä voi vähentää rikosten uhkaa työtehtävien aikana.

Kun asia tuli kaupungin tietoon, nuoriso-ohjaaja vapautettiin välittömästi työtehtävistään. Hänelle annettiin mahdollisuus esittää vastine, jota hän ei tehnyt.

- Voi olla, että osa lapsista on jo tiennyt asiasta sen jälkeen, kun nuoriso-ohjaaja on yllättäen lähtenyt töiden loputtua, Kupari sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.