Nuori mies tuli allergiseksi omille orgasmeilleen – apu löytyi lähes 10 vuotta myöhemmin

Kolme vaarallisinta seksiasentoa 0:32
Katso videolta, mitkä seksiasennot voivat olla vaarallisia.

Harvinaisissa tapauksissa miehet voivat tulla allergisiksi omille orgasmeilleen. Urology Case Reports -julkaisussa amerikkalaislääkärit kertovat hoitaneensa erästä vaivasta kärsinyttä menestyksekkäästi antihistamiineilla.

On hyvin harvinaista, muttei mahdotonta, että miehelle kehittyy allergia omaa siemennestettään kohtaan. POIS-oireyhtymässä pian siemensyöksyn jälkeen ilmaantuu flunssaan tai allergiaan viittaavia oireita, kuten voimattomuutta, tukkoisuutta, nenän vuotamista ja silmien kutiamista.

Muutaman tunnin sisään siemensyöksystä iskevät oireet ilmaantuvat lähes aina orgasmin jälkeen ja kestävät yleensä 2–7 päivää. Ikävä vaiva voi johtaa siihen, että ihminen alkaa vältellä seksiä ja hänen romanttinen elämänsä kärsii.

Näin kävi esimerkiksi eräälle nuorelle miehelle, jonka orgasmin jälkeinen oireilu alkoi 18-vuotiaana todennäköisesti klamydiasta johtuneen lihaskivestulehduksen sairastamisen jälkeen. Häntä hoitaneen lääkärin mukaan kivesten infektiot ja vammat voivat aiheuttaa sperma-allergiaa, kun siemennestettä pääsee pieniä määriä verenkiertoon.

Sairastuneen nuorukaisen kohdalla yskä, räkäisyys, aivastelu, ihottuma ja turvonneet imusolmukkeet iskivät aina yhdynnän tai masturboinnin jälkeen. Potilas pidättäytyi seksistä, kävi tutkimuksissa ja söi tuloksetta antibiootteja.

Vasta lähes 10 vuotta myöhemmin vaivaan löytyi helpotus – yhdestä antihistamiinista.

Päivittäinen antihistamiini hävitti ison osan oireista

Amerikkalaislääkärit kertovat tapausraportissaan, että päivittäin otettu feksofenadiini vähensi potilaan orgasmin jälkeisiä oireita 90 prosentilla. Sen sijaan difenhydramiinista apua ei ollut, mikä voi johtua lyhyemmästä puoliintumisajasta.

Koska POIS-oireyhtymä johtuu todennäköisesti autoimmuunisairaudesta tai siemennesteen aiheuttamasta allergiasta, ei sitä voida täysin parantaa. Allergialääkkeen ottaminen oireisiin on halvempi ja helpompi vaihtoehto oireiden hillintään kuin muut hoitokeinot, kuten siedätyshoito ja immunoterapia. 

Antihistamiinien hyödyt harvinaisen allergian hoidossa vaativat kuitenkin vielä jatkotutkimuksia.

Entä jos orgasmia ei saa lainkaan? Katso videolta testaamisen arvoiset seksiasennot.

Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin 0:50
Viisi varminta asentoa orgasmijahtiin.

Lue myös:

    Uusimmat