Nuori afganistanilaismies raiskasi Facebook-tuttavansa ensi tapaamisella

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan afganistanilaisen miehen yli viideksi vuodeksi vankeuteen kolmesta raiskauksesta ja yhdestä yrityksestä. Uhreja oli kaksi.

Molemmat teot tapahtuivat samana päivänä viime huhtikuun loppupuolella.

Ensimmäinen jäi yritykseksi, kun mies oli kosketellut naista ja yrittänyt vetää housuja pois sohvalla seurakunnan varastohuoneessa. Kaksikko oli tutustunut toisiinsa Facebookissa ja kyse oli ensitapaamisesta.

Vastaanottokeskuksessa asunut mies lähti pois, kun nainen oli tönäissyt häntä.

Raiskattiin kolmasti

Toisessa tapauksessa oli kyse törkeästä raiskauksesta ja kahdesta raiskauksesta. 19-vuotias nainen raiskattiin ensin niin, että mies piti terävää ruokailuveistä naisen kaulalla.

Yön aikana nainen raiskattiin vielä kahdesti uudestaan. Nainen ei uskaltanut paeta asunnostaan.

Myös tässä tapauksessa kyse oli Facebook-tuttavuudesta, joka johti ensitapaamiseen. Nainen oli itse asiassa peruuttanut sen, mutta mies silti odotti naista tämän kotiovella.

Oikeudessa vastaaja sanoi, että kyse oli vapaaehtoisesta seksistä. Oikeus kuitenkin uskoi naisen kertomusta tapahtuneesta. Sitä tukivat muun muassa naisen vammat ja miehen dna veitsessä.

Iästä kiistaa

Oikeudessa mies väitti olevansa 16-vuotias, mutta oikeus ei tätä uskonut. Ikätutkimusten mukaan hän on vähintään 18-vuotias.

Käräjäoikeus päätyi langettamaan miehelle 5 vuotta ja 4 kuukautta vankeutta. Rangaistuksesta äänestettiin: jutun käräjätuomari olisi antanut kuuden vuoden tuomion, mutta lautamiehet päätyivät lievempään.

Lautamiehet määrittivät naiselle maksettavat korvaukset 12 000 euroon, kun käräjätuomari olisi määrännyt 18 000 euroa

Mies määrättiin suorittamaan vankeusrangaistustaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja