Nukutko alasti? Tuore kysely paljastaa: Olet todennäköisesti introvertti ja yökyöpeli

6:23
Näin uni vaikuttaa terveyteesi.

Tapasi nukkua kertoo sinusta ehkä enemmän kuin voit arvatakaan.

Jos olet yökyöpeli, saatat myös nauttia alasti nukkumisesta – ainakin uuden New York Postin uutisoiman kyselyn mukaan.

2 000 amerikkalaista osallistui kyselyyn, jossa selvitettiin, millaiset ihmiset nukkuvat mieluummin alasti ja ketkä puolestaan yöpuku päällä. Kyselyssä tulos jakaantui tasan puoliksi.

Itsevarmuus ei näkynyt tuloksissa

Toisin kuin olisi voinut luulla, itsevarmuudella ei ollut merkitystä nukkumistottumuksissa. Vastaajia oli kehotettu mittaamaan itsevarmuuttaan asteikolla 1–10, ja yöpuvussa nukkujat merkkasivat itsensä keskimäärin 6:seksi, kun taas nakupellet merkkasivat itsensä hivenen alemmas 5:seen.

Introverttius oli myös selkeästi yleisempää nakuna nukkuvien joukossa, 45 prosentin todennäköisyydellä. Pyjama päällä nukkuvat olivat useammin ambivertteja 47 prosentin todennäköisyydellä. Ambivertti on introvertin ja ekstrovertin sekoitus, ja 30–40 prosentin ihmisistä uskotaan olevan ambivertteja. 

Pääsyyt erilaisille nukkumisvalinnoillle olivat mukavuus, lämpötila ja rentoutuminen. 23 prosenttia alasti nukkuvista vastasi nukkuvansa ilman vaatteita parantaakseen seksielämäänsä. Sen sijaan 24 prosenttia ei uskalla nukkua alasti, koska pelkää jonkun näkevän heidät aataminasussa.

38 prosenttia ilman vaatteita nukkuvista luonnehtii itseään selvästi useammin yökyöpeliksi, kun taas vaatteet päällä nukkujien vastauksissa hajontaa oli hivenen enemmän.

Älä nuku likaisissa lakanoissa

Myös lakanoiden vaihto nousi yhdeksi syyksi nukkua pyjama päällä. 26 prosenttia vastanneista ei halunnut nukkua alasti hygienian takia. Molemmat puolet vastaajista pitivät kiinni kuitenkin yhdestä ällöttävästä tavasta. Keskimäärin kaikki vaihtoivat lakanat vain muutaman kerran kussa.

– Nyrkkisääntönä olisi vaihtaa lakanat ainakin kerran viikossa, kyselyn OnePollilta tilanneen Mattress Advisorin toimituspäällikkö Alesanda Woolley kertoo.

Ihminen erittää jopa 100 litraa hikeä vuodessa ja puolesta litrasta litraan hikeä yön aikana. Sen lisäksi, että nukkuminen samoissa lakanoissa yö toisensa jälkeen on epäterveellistä bakteerien muhiessa lämpimän kosteissa kankaissa, huonontavat likaiset lakanat myös unen laatua.

Kiittääkö parisuhde nakuilijaa?

Kolme kymmenestä vastanneesta koki paineita näyttää viehättävältä sänkyyn mennessään, erityisesti parisuhteen alkutaipaleella. 44 prosenttia vaatteet päällä nukkujista jopa kertoi vaihtavansa asua miellyttääkseen tuoretta kumppaniaan. Riippumatta siitä, oliko vastaaja alasti nukkuvaa sorttia vai ei, uuden kumppanin kanssa itsensä mukavaksi tunteminen vei noin kolme kuukautta.

Alasti nukkujat harrastavat keskimäärin viisi kertaa viikossa seksiä, kun taas pyjamat päällä harrastivat neljä kertaa viikossa. Mieltymyksistä huolimatta 71 prosenttia vastanneista totesi vaatteiden riisumisen lisäävän intiimiyttä parien välillä.

Se nukutko silkkipyjamassa, vanhassa T-paidassa vai alasti ei ole väliä. Tärkeintä on, että sinulla on mukava olo nukkuessasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja