Mainos

Nova Group on velkaa joka puolelle

Nova Group on velkaantunut kaikille mahdollisille tahoille. Saataviaan peräävät niin verottaja, autofirma kuin Alkokin.

Eduskuntavaalien suurrahoittajan Nova Groupin konkurssipesästä saatiin tänään uutta tietoa, kun konkurssipesän hoitaja toimitti pesäluettelon ja velallisselvityksen konkurssiasiamiehen toimistoon.

Asiakirjojen mukaan yhtiöllä on varoja vajaat 30 000 euroa ja velkaa liki seitsemän miljoonaa euroa.

Rahoituslaitoksille yhtiö on velkaa lähes 260 000 euroa. Suurinta summaa kaipaa BMW Financial Services eli BMW-autojen oma rahoitusyhtiö. Nova Groupissa oli törsätty muun muassa Bemarin luksusmalleihin.

Ostovelkoja Nova Groupilla on 1,25 miljoonaa. Rahojaan kaipaavat mm. TeliaSonera, kristillinen media, tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilumarkkinointiin erikoistunut Infront-yhtiö sekä If-vakuutusyhtiö. Karkeasti voidaan sanoa, että Nova Group on velkaantunut joka suuntaan lukkosepästä sähköyhtiöön. Jopa Alko kaipaa 13 200:ta euroa.

Uudenmaan työ-ja elinkeinokeskus haluaa yli 80 000:ta euroa.

Tapani Yli-Saunamäellä on saatavia palkkoja konkurssipesästä melkein 120 000 euroa, Pentti Lindenillä liki 126 000 ja Aija Merisalolla 50 000 euroa.

Nova Groupin konkurssipesällä on myös saatavia muilta. Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä konkurssipesä karhuaa 36 000:ta euroa, Joensuun Kauppa ja Koneelta 30 000:ta euroa ja Suomi-Soffalta 7 000:ta euroa. Saatavat on merkitty riidanalaisiksi tai epävarmoiksi saataviksi. Joensuun Kauppa ja Kone Oy on Kyösti Kakkosen johtama yhtiö. Suomi-Soffa tuki eduskuntavaaleissa mm. Mauri Pekkarista ostamalla tältä tauluja.

Erityistarkastus meneillään

Yhtiössä on meneillään myös Konkurssiasiamiehen toimiston teettämä erityistarkastus. Konkurssimenettelyn jatkosta saadaan tietoa noin kuukauden sisällä. Pesäluettelon, velallisselvityksen ja lähiaikoina valmistuvan, Konkurssiasiamiehen toimiston teettämän erityistarkastuksen perusteella harkitaan, mihin jatkotoimenpiteisiin konkurssipesässä ryhdytään.

Näitä voivat olla esimerkiksi takaisinsaantilain mukainen takaisinsaanti, velkomus- tai muu siviilikanne tai tutkintapyyntö epäillystä rikoksesta. Jos konkurssipesässä ei ole riittävästi varoja tarvittavien toimenpiteiden tekemiseen, konkurssimenettelyssä voidaan konkurssiasiamiehen hakemuksesta siirtyä julkisselvitykseen, jolloin pesän selvitys voidaan maksaa valtion varoista.

Erityistarkastuskertomus on konkurssipesän käyttöön teetetty asiakirja, joka ei ole julkinen.

(MTV3)

Lue myös:

VANHANEN: KESKUSTA EI OLE VIELÄ MIETTINYT VAALITUKIEN PALAUTTAMISTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.