Mainos

"Nörttien kuningas" antoi rukkaset Steve Jobsille

Suomalais-amerikkalainen ohjelmistosuunnittelija ja Linux-käyttöjärjestelmän isä, Linus Torvalds kertoo torjuneensa Applen edesmenneen johtajan Steve Jobsin työtarjouksen.

Teknologiajulkaisu Wired kertoo, että Jobs yritti houkutella Torvaldsia Applen leipiin 2000-luvun vaihteessa. Jobs myös halusi, että Torvalds olisi jättänyt Linuxiin liittyvät asiat sikseen. Tämä ei Torvaldsille sopinut, sillä hän mm. vihasi Applen Mac OS X -käyttöjärjestelmää.

Wired kuvailee Torvaldsia käsittelevässä artikkelissaan, että Yhdysvaltojen Portlandissa perheensä kanssa asuva Torvalds vaikuttaa maanläheiseltä henkilöltä. Torvaldsin perhe kuitenkin erottuu rauhallisesta naapurustostaan, sillä Linus ajaa keltaisella avomersullaan nasta laudassa.

Auton rekisterikilven reunassa lukee: "Herra Linux. Nörttien kuningas" Lisäksi kilvessä lukee "Dad of 3" eli "kolmen lapsen isä".

Linux-käyttöjärjestelmä:

Jutussa myös todetaan, että myös Torvaldsin takan manttelin ilmeessä on jotain outoa, sillä manttelin reuna on täynnä pehmopingviinejä. Tämä ei kuitenkaan tule välttämättä yllätyksenä, sillä pingviini on Torvaldsin alkuun sysäämän Linux-käyttöjärjestelmän logo.

Torvaldsin luoma - jättien käyttämä

Torvaldsin kehittämiä ohjelmistopalikoita on käytössä monilla internetjäteillä, kuten Googlella ja Facebookilla. Linux on tavalla tai toisella monien laitejärjestelmien ytimessä, kuten Android-puhelimissa.

Wired toteaa, että nörttien standardeilla mitattuna Torvaldsin elämä on melko makoisaa. Linux-järjestö maksaa Torvaldsille siitä, että hän kehittää rakastamaansa käyttöjärjestelmää ja halutessaan hän voi lentää ympäri maailmaa kertomassa saavutuksistaan.

Torvalds kertoo olevansa tyytyväinen, sillä hän uskoo tehneensä oikeita päätöksiä.

Avoimen lähdekoodin kannalla olleesta Torvaldsista tuli täydellinen vastakohta monopoliasemaa pitäneelle Microsoftin Bill Gatesille. Torvaldsin kerrotaan olevan vaatimaton kaveri, joka on tietokonealalla huvin vuoksi.

"Tyylitaju yhdistää Jobsia ja Torvaldsia"

Googlen teknikko Jeremy Allisonin mukaan Torvaldsilla on luultavasti enemmän yhteistä Applen edesmenneen johtajan Steve Jobsin kanssa.

- Jobsilla oli loistava tyylitaju. Hän kehitti upeita tuotteita, joita kaikki ovat rakastaneet. Torvaldsilla on puolestaan insinööritaidon tyylitajua ja tämä tavallaan tekeekin hänestä erityisen. Hän voi tarkkailla kaikkia mahdollisesti keskenään kilpailevia ratkaisuja ja karsia kaiken turhan pois sanoen, että tämä on oikea vaihtoehto, Allison toteaa.

- Hän on hyvä siinä. Se tarkoittaa, että hän on v-mäinen joskus, mutta hän osaa asiansa, Allison jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.