Norjan prinsessa Ingrid Alexandra, 16, päätti peruskoulun – ylpeyttä hehkuva äiti Mette-Marit esittelee tulevasta kuningattaresta suloisia perhekuvia

Kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin esikoistytär prinsessa Ingrid päätti hiljattain peruskoulunsa. 

Ruotsin tuleva kuningatar, isänsä kruununprinssi Haakonin jälkeen seuraavana kruununperimysjärjestyksessä oleva prinsessa Ingrid Alexandra, 16, on aloittanut muiden norjalaisten nuorten tavoin kesälomansa. Samalla päättyi myös Ingrid Alexandran kymmenen vuotta kestänyt taival peruskoulussa. 

Ingridin äiti, kruununprinsessa Mette-Marit julkaisi aiemmin kesäkuussa Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän ylistää tytärtään erittäin ylpeänä äitinä. Kuvaparissa nähdään hymyilevät Haakon sekä Ingrid ja toinen kuva on otos pienestä Ingridistä vuosien takaa koulutaipaleensa ollessa aluillaan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ylpeä isä... Ingrid on valmis kymmenen vuoden koulunkäynnin osalta. Kiitos kaikille opettajille, koulukavereille sekä hyville vanhemmille kaikkien näiden vuosien ajan Askerissa, Bærumissa ja nyt viime vuoden ajan Uranienborgin koulussa. Emme voisi olla enemmän ylpeitä ihanasta tytöstämme. 

Ingrid Alexandra aloittaa opiskelun lukiossa tulevana syksynä. Prinsessasta on näillä näkymin tulossa Norjan historian toinen maata hallitseva kuningatar. Edellisen kerran maata on hallinnut kuningatar 600 vuotta sitten, vuosina 1389-1412, niin ikää Tanskaa ja Ruotsia Norjan lisäksi hallinneen kuningatar Margareetan ollessa vallassa. Tällä hetkellä Norjaa hallitsee kuningas Harald, 83. Haakonilla ja Mette-Maritilla on toinen yhteinen lapsi, 14-vuotias prinssi Sverre Magnus. Lisäksi Mette-Maritilla on edellisestä liitostaan Morten Borgin kanssa 23-vuotias poika Marius Borg Høiby.

Kruununprinssi Haakon paljasti vuodenvaihteessa Norjan yleisradioyhtiön NRK:n kuningasperheen vuotta käsittelevässä dokumentissa, miten Ingrid Alexandraa on valmisteltu historiallista tehtäväänsä varten. Haakonin mukaan hän on noudattanut omien vanhempiensa oppeja.

– Tärkeintä on antaa hänelle tilaa olla lapsi ja nuori ja kehittyä. Koululle on oltava riittävästi aikaa ja vapaa-ajalla aktiviteetteja sekä ystävien kanssa vietettyä aikaa. Siis mahdollisuus tehdä aivan tavallisia asioita, Haakon kommentoi. 

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat