Prinsessa Ingrid Alexandra täytti 16 vuotta – tältä näyttää Norjan tuleva kuningatar

Norjan hovi julkaisi syntymäpäivän kunniaksi kuvia prinsessa Ingrid Alexandrasta, joka on toisena kruununperimysjärjestyksessä isänsä jälkeen.

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra täytti tiistaina 21. tammikuuta 16 vuotta. Hovi julkaisi syntymäpäivän kunniaksi Instagram-tilillään kuvia prinsessasta.

Ingrid Alexandra on kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin yhteisistä lapsista vanhin. Hän on siis kruununperimysjärjestyksessä toisena heti isänsä Haakonin jälkeen.

Ingrid Alexandrasta on siis näillä näkymin aikanaan tulossa Norjan historian toinen, maata hallitseva kuningatar. Edellisestä kerrasta on ehtinyt vierähtää jo pidempi aika: Norja oli naiskomennossa viimeksi vuosina 1389–1412, kun kuningatar Margareeta hallitsi Norjan lisäksi myös Tanskaa ja Ruotsia.

Norjalaislehti Se og hørin kuninkaallisekspertin Caroline Vaglen mukaan kruununprinssi Haakonin perheessä lasten syntymäpäiviin liittyvät traditiot ovat hyvin tavallisia: syntymäpäiväkakkua ja onnittelulaulua.

Hän ei usko, että tämä vuosi tekisi poikkeuksen sääntöön, vaan arvelee, että prinsessan kotiin Skaugumiin saapuu koulupäivän jälkeen juhlimaan sukulaisia ja ystäviä. Myös prinsessa Märtha Louisen tyttärineen uskotaan saapuvan juhliin.

– Isoisä kuningas Harald on kuitenkin sairauslomalla, joten ei ole varmaa, pääseekö hän osallistumaan, Vagle kommentoi.

Hän ei olisi yllättynyt, mikäli Ingrid Alexandran lahjapaketeista löytyisi urheilutarvikkeita, sillä prinsessan tiedetään harrastavan urheilua aktiivisesti.

Vagle kuitenkin muistuttaa, että kuningatar Sonja on mielellään opastanut lapsenlapsiaan myös taiteen maailmaan, joten lahjat voivat liittyä myös taiteeseen.

Ingrid Alexandran rippijuhlia vietettiin viime kesänä. Kyseessä oli tärkeä seurapiiritapahtuma, ja paikalla oli tuolloin myös kummitäti, Ruotsin kruununprinsessa Victoria.

Kruununprinssi Haakon paljasti vuodenvaihteessa Norjan yleisradioyhtiön NRK:n kuningasperheen vuotta käsittelevässä dokumentissa, miten Ingrid Alexandraa on valmisteltu historiallista tehtäväänsä varten. Haakonin mukaan hän on noudattanut omien vanhempiensa oppeja.

– Tärkeintä on antaa hänelle tilaa olla lapsi ja nuori ja kehittyä. Koululle on oltava riittävästi aikaa ja vapaa-ajalla aktiviteetteja sekä ystävien kanssa vietettyä aikaa. Siis mahdollisuus tehdä aivan tavallisia asioita, Haakon kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja