Kruununprinssi Haakon kohautti 19 vuotta sitten naimalla bilehuuruisen nuoruuden viettäneen yksinhuoltajaäiti Mette-Maritin – poseeraavat nyt romanttisessa hääpäiväkuvassa

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit julkaisi Instagram-tilillään romanttisen kuvan hääpäivänään.

Norjan kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit viettivät tällä viikolla jo 19. hääpäiväänsä. Pari avioitui 25. elokuuta vuonna 2001.

Mette-Marit julkaisi hääpäivän kunniaksi Instagram-tilillään kuvan, jossa pari poseeraa romanttisissa tunnelmissa. Kruununprinsessalla on kädessään nippu sydämenmuotoisia ilmapalloja.

– Graniittipäivä koitti vihdoin, kruununprinsessa iloitsi sydänemojin kera.

Pari tapasi 1990-luvun lopulla rockfestivaaleilla. Tuolloin Mette-Marit flirttaili avoimesti siniveriselle komistukselle, sillä ei uskonut mahdollisuuksiinsa lainkaan. Huumetaustan omaava yksinhuoltajaäiti kun oli kaikkea muuta kuin sopiva vuonomaan tulevaksi kuningattareksi. 

Toisin kuitenkin kävi, ja lopulta pariskunta kuitenkin sai toisensa Oslon tuomiokirkossa pidetyssä kauniissa vihkiseremoniassa. Häitä puolestaan tanssittiin kuninkaanlinnassa.

19. hääpäivää kutsutaan Norjassa myös graniittihääpäiväksi. Ensi vuonna kruununprinssipari pääsee puolestaan viettämään posliinihääpäiväänsä, kun avioitumisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Suhde aiheutti alkuun Norjassa melkoisen kohun, sillä Mette-Marit oli yksinhuoltaja ja lisäksi hänen nuoruuteensa kuului rankkaa juhlimista sekä huumeidenkäyttöä, jonka hän itse myönsi avoimesti vain muutamia päiviä ennen häitä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Parranpärinää norjalaislehdissä aiheutti suhteen alkuvaiheessa se, että Mette-Maritin ex-mies oli saanut tuomion huumausainerikoksesta. Kuningas Harald ja kuningatar Sonja sen sijaan tahtoivat tukea poikaansa, sillä he itse joutuivat salaamaan pitkään suhteensa, jota Haraldin isä, silloinen kuningas Olav, ei ollut hyväksyä, sillä Sonja ei tullut aatelisista tai kuninkaallisista taustoista.

Nykyisin kruununprinsessa on hyvin suosittu norjalaisten keskuudessa. Viime aikoina koronapandemian jyllätessä kansalaiset ovat kantaneet huolta tämän terveydestä, sillä Mette-Maritilla oli jo aiemmin diagnosoitu krooninen keuhkosairaus. 

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Kruununprinsessa on kuitenkin norjalaisten onneksi julkaissut Instagramissa toistuvasti pirteitä kuvia muun muassa perheen vaelluksilta, ja myös hiljattain 47-vuotispäivänsä kunniaksi julkaistuissa potreteissa hän vaikutti hyvävointiselta.

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: 16-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra ja 14-vuotias prinssi Sverre Magnus. Lisäksi perheeseen kuuluu Mette Maritin aikuinen poika Marius, joka nähtiin aikoinaan häissä pellavapäisenä morsiuslapsena.

Perhe valmistautuu parhaillaan prinssi Sverre Magnusin konfirmaatiopäivään, jota vietetään koronapandemian takia poikkeusoloissa. Norjalaislehti VG:n mukaan suuri päivä on lauantaina 5. syyskuuta, ja juhlaa vietetään pienessä piirissä. Tiettävästi edes kukaan prinssi ulkomaisiin hoveihin kuuluvista kummeista ei saavu paikalle.

Lähteet: VGSe og Hør

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja