Norjan kuninkaalliset edustivat pitkästä aikaa – hymyileväinen prinsessa Ingrid Alexandra, 17, häikäisi kauneudellaan

Norjan kuninkaalliset juhlistivat kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan 80-vuotissyntymäpäiviä 36:42
Norjan kuninkaalliset olivat juhlatuulella, kun kuningas Harald ja kuningatar Sonja täyttivät 80 vuotta

Norjan kansallispäivän kuvissa huomio kiinnittyi kruununprinssiparin esikoistyttäreen. 17-vuotias Ingrid Alexandra hurmasi säteilevällä hymyllään.

Norjan kuninkaalliset nähtiin julkisuudessa pitkästä aikaa koko perheen voimin, kun maassa vietettiin kansallispäivää 17. toukokuuta.

Kuningas Harald ja kuningatar Sonja sekä kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit lapsineen saapuivat perinteiseen tapaan tervehtimään kansaan kuninkaanlinnan parvekkeelle Oslossa. Myöhemmin paraatiin heidän seuraansa liittyi myös prinsessa Märtha Louise kolmen tyttärensä kanssa.

Katseet kansallispäivänä vangitsi kuitenkin erityisesti yksi kuninkaallinen: 17-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra. Kruununprinssiparin esikoistytär edusti upeassa Itä-Telemarkin alueen kansallispuvussa, jonka hän sai rippilahjaksi kuningas Haraldilta ja kuningatar Sonjalta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun prinsessa juhli kansallispäivää kyseisessä puvussa.

Ingrid Alexandra on isänsä jälkeen seuraavana Norjan kruununperimysjärjestyksessä, eli hänestä tulee hyvin suurella todennäköisyydellä jonakin päivänä Norjan kuningatar. Norja oli naiskomennossa viimeksi vuosina 1389–1412, kun kuningatar Margareeta hallitsi Norjan lisäksi myös Tanskaa ja Ruotsia.

Se og Hør -lehden kuninkaallisasiantuntija Caroline Vagle ihasteli sitä, kuinka valloittavasti Ingrid Alexandra edusti. Vaglen mukaan prinsessa esiintyi hyvin aikuismaisesti käytyään keskusteluja perheen kodin Skaugumin edustalla, kun kruununprinssi perheineen tapasi paikallisia ja tervehti heitä kansallispäivänä ennen Osloon ja kuninkaanlinnalle siirtymistä.

– Prinsessa oli hyvin hymyileväinen ja sitoutunut keskusteluihin, joita hän kävi Skaugumissa tapaamiensa ihmisten kanssa. Nuoresta iästään huolimatta hän vaikutti siltä, että hänellä on jo pitkä kokemus, asiantuntija arvioi.

Vagle ei ollut ainoa, joka ihasteli 17-vuotiaan prinsessan otteita. Hän sai runsaasti ihailua osakseen myös sosiaalisessa mediassa. Hehkutusta keräsi Norjan kuninkaallisille omistetulle fanitilille Instagramissa ilmestynyt lähikuva hymyilevästä prinsessasta. Sama kuva julkaistiin myös Norjan hovin virallisella tilillä.

– Uskomattoman kaunis Ingrid Alexandra!

– Niin kaunis Norjan prinsessa!

– Hän on loistava esikuva nuorille.

Lue myös:

    Uusimmat