Therese Johaug sähähtää norjalaisvalmentajan töksäytykselle: "Nyt hänen pitää rauhoittua, voi luoja"

5:33
Videolla Tulosruudun raportti lauantain maailmancupin hiihdoista Oberstdorfissa.

Norjalaishiihtäjät Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg ovat pöyristyneitä maajoukkuevalmentajansa Ole Morten Iversenin ehdotuksesta ensi vuoden MM-ladun helpottamisesta naisten matkoille.

Iversen on viikonlopun Oberstdorfin maailmancupin kisojen perusteella vakuuttunut siitä, että vuoden päästä samoissa maisemissa järjestettävissä MM-kisoissa naisten matkoille on tehtävä reittimuutoksia.

Valmentajan mukaan suunnitteilla olevan uuden lenkin muodot ovat monille naisille yksinkertaisesti liikaa, mikä tekee kilpailuista epätasaisia.

– Vapaan osuuksille on tulossa vielä pidempi nousu. Se on joillekin etu ja joillekin haitta, ja uskallan sanoa, että äärimmäisen pitkät mäet eivät ole hyödyksi naisten pitkillä matkoilla, Iversen kommentoi norjalaiselle NRK:lle.

Iversenin mukaan naisten kisat voisivat olla mielenkiintoisimpia ilman kovia nousuja.

– Miesten puolella se on vähän eri, koska nousuja pitää olla, jotta saataisiin yhtään eroja joukon välille. Naisissa se tapahtuu helpommin joka tapauksessa.

– Minusta olisi vielä jännittävämpää, jos rajuja mäkiä olisi vähemmän kuin mitä kuulemani mukaan on tulossa, Iversen linjaa.

Iversen myöntää, ettei naisten ja miesten kisojen erottelu ehkä ole poliittisesti korrektia.

– Voi olla, mutta olen enemmän huolissani urheilusta kuin politiikasta, ja sanon mitä tarkoitan, hän vastaa.

Johaug pöyristyi ehdotuksesta

Lauantaina naisten yhdistelmäkisan Oberstdorfissa 15 sekunnilla ennen Östbergiä, Itävallan Teresa Stadloberia ja Ebba Anderssonia voittaneen Johaugin leuka loksahti auki hänen kuullessaan valmentajansa ehdotuksesta.

– Nyt hänen pitää rauhoittua. Voi luoja, miksi meillä täytyisi olla helpompia ratoja? Johaug kummastelee.

– Kyllä se tänäänkin oli jännittävää, koska en minä nyt niin kaukana ollut muista. Minun täytyi todella tehdä töitä saadakseni tuollaisen eron, Johaug totesi.

Johaugin mukaan ratojen täytyy tehdä eroja hiihtäjien välillä, sillä massahiihdot eivät ole toivottavia. Hiihtokuningatar pitää ehdotusta jopa loukkaavana.

– Me harjoittelemme yhtä paljon kuin miehet, jotkut ehkä enemmänkin, että voimme hiihtää näitä ratoja. Olen siis täysin eri mieltä, Johaug tokaisi.

Ingvild Flugstad Östberg on samaa mieltä. Hiihtäjä heittää pienen piikin valmentajalle.

– Hän sanoi tämän eilen, joten mietin, että johtuuko se siitä, että hän yritti hiihtää niitä itse. Hän on sen verran huonossa kunnossa, Östberg veisteli.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja