Norjalaistähti ripustaa sukset naulaan vain 25-vuotiaana – tunnustaa suoraan päätöksen taustat: "Pelkään"

Norjalainen Johanne Killi on päättänyt lopettaa kilpauransa vain 25-vuotiaana. Kuudesti freestylehiihdon maailmancupin osakilpailuvoittoa juhlinut Killi sanoo miettineensä lopettamista jo kahden-kolmen vuoden ajan.

– On ollut vaikea hyväksyä ajatus siitä, että haluan luovuttaa. Tämä on ollut koko elämäni niin pitkään. Mutta minusta tuntuu, että on oikea aika lopettaa, Killi sanoo NRK:lle.

Killi sanoo, ettei halua enää tehdä kovaa työtä, mitä huipulla oleminen vaatii. Viisi kertaa slopestylessä ja kerran big airissa maailmancupissa voittanut norjalainen on juhlinut voittoa myös X-Gamesissa.

Enkä halua jatkaa, jos en ole huipulla.

Killi sanoo ymmärtävänsä, että 25-vuotiaana lopettaminen voi tuntua joistakin varhaiselta. Hän muistuttaa olevansa naisten maailmancupissa kolmen vanhimman laskijan joukossa.

– Se kertoo jotain siitä, kuinka nuoria ihmiset ovat tässä lajissa, Killi sanoo.

Olen tehnyt tätä melkein kymmenen vuotta. Se on tarkoittanut paljon matkustamista pitkän ajan kuluessa. Siitä on tullut vähän yksitoikkoista.

Samalla laskija on alkanut ajatella entistä enemmän omaa tulevaisuuttaan. Lajissa riskit ovat aina läsnä.

Olen myös alkanut pelätä enemmän ja enemmän. Pelkään satuttavani itseni. Niitä (loukkaantumisia) on tapahtunut, ja taso vain nousee, mikä kasvattaa riskejä. Haluan, että kehoni on terve ja kunnossa koko loppuelämäni.

Lue myös:

    Uusimmat