Ruotsalaishiihtäjä lopettaa uransa 30-vuotiaana – teki murheellisen paljastuksen: "Jos olen täysin rehellinen.."

Ruotsalaishiihtäjä Lovisa Modig, 30, päättää uransa. Hän kertoi päätöksestään 30-vuotispäivänään Instagramissa.

Modig teki debyyttinsä maailmancupissa vuonna 2017. Viimeiseksi maailmancupin kisaksi jäi Falunissa pari viikkoa sitten kisattu 10 kilometrin kilpailu. Modig aikoo hiihtää viikonloppuna Ruotsin mestaruuskilpailuissa viimeisen kisansa. 

– En jaksa enää. Olen valmis. Olen väsynyt ja loppu kaikesta kisaamisesta. Minusta tuntuu, ettei ole enää samanlaista intoa kilpailuihin kuin aiemmin. Ennen ajattelin, että kuinka voin parantaa seuraavaan kisaan, mutta nyt minusta tuntuu siltä, että katsotaan, mitä tapahtuu. Minusta ei aiemmin tuntunut siltä, kuin olisin uhrannut jotain, mutta nyt ei tunnu enää samalta kuin ennen, Modig sanoi Expressenille.

Modig myönsi, että vastaavia tuntemuksia on ollut jo pitkään.

– Jos olen täysin rehellinen, niin minusta on tuntuntu hiukan tältä jo 20-vuotiaasta lähtien, joten se on noin kymmenen vuotta. Ei, minulla on aina ennen ollut tunne, että minulla olisi enemmän annettavaa, että voisin kokeilla jotain muuta, harjoitella toisella tavalla ja tehdä jotain uutta. Nyt olen kuitenkin valmis, Modig totesi.

Modigin uran kohokohtiin kuului vuonna 2021 Ruotsin mestaruuskisoissa voitettu hopea 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Modig on myös kilpaillut yleisurheilussa, jossa hän voitti viime vuonna Ruotsin mestaruuskisoissa hopeaa 10 000 metrillä ja pronssia 5000 metrillä.



Lue myös:

    Uusimmat