Roope Tonteri, 28, lopettaa kansainvälisen kilpauransa – maailmanmestari löysi metsästä mielenrauhan: "Miksi enää kiusaisin itseäni tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta?"

0:36
Roope Tonteri esitteli taitojaan MTV:lle omatekoisessa parkissa huhtikuussa 2017.

Lumilautailun kolminkertainen maailmanmestari Roope Tonteri lopettaa kansainvälisen kilpauransa.

Tonteri, 28, jättäytyi viime kaudella sivuun maajoukkuetoiminnasta, ja hänen alkuperäinen suunnitelmansa oli pitää vain välivuosi. Pitkällisen mietinnän jälkeen välivuosi vaihtui lopulliseksi lopettamispäätökseksi, eikä Tonteri aio näin enää palata maajoukkueeseen.

– Laax Openissa 2019 menimme ylös kabiinilla, joka oli ahdettu ihan täyteen. Se eskaloitui siihen, että kesken kisan sain paniikkikohtauksen. Silloin en vielä ajatellut kisaamisen lopettamista, mutta vähän jo aloin ajatella, että onkohan tässä mitään järkeä: tästä tulee enemmän pahaa oloa ja jännitystä kuin hyvää oloa, Tonteri kertaa Lumilautaliiton tiedotteessa päätöksensä alkusysäystä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikka kansainvälinen kilpaura päättyy, Tonteri jatkaa yhä lumilautailun ammattilaisena. Viime vuonna hänellä oli myös ajatus pyrkiä Tokion olympialaisiin skeittimaajoukkueen mukana, mutta syrjähyppy kesälajin puolelle vain vahvisti ajatusta siitä, että kansainvälinen kilpaura lumilaudan päällä olisi nyt ohi.

Tonteri on ehtinyt työstää päätöstään lukuisien metsässä viettämiensä työtuntien aikana. Hän on sijoittanut ammattilaisurallaan tienaamiaan rahoja metsiin, ja omien metsien hoitaminen on miehelle mielekästä terapiaa. Tonteri opiskelee metsuriksi.

– Kun tein metsätöitä ja olin paljon metsässä, huomasin, ettei mua ahdista. Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin, niin miksi enää kiusaisin itseäni tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta?

–  Tämä on monen asian summa, että kisaaminen tuli päätökseen. Ja onhan se fakta, ettei mun enää kannata käydä kisoissa, jos olen kymmenes tai 20:s. Nuoremmat menee ohi, sille ei voi mitään.

Tonteri voitti maailmanmestaruuden big airissa 2013 ja 2015 sekä slopestylessä 2013.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja