Nordinien kolmevuotias poika aloittaa koulun

Reino ja Maria Nordinin Fidel-poika aloittaa koulutiensä jo kolmevuotiaana.

Keväällä Nordinien perheen arki tuli Suomen kansalle tutuksi Subin Iholla-sarjan kautta. Ohjelmassa muusikko Reino Nordinin vaimo Maria Nordin dokumentoi kameralla perheen elämää. Sarjassa nähtiin Nordinien toisen lapsen, Lunan syntymä ja myös perheen esikoinen, kohta kolme vuotta täyttävä Fidelviihtyi hyvin ruudussa.

Eläväisenä ja neuvokkaana poikana muistettava Fidel pääsee syksyllä opiskelemaan uutta kieltä, sillä poika aloittaa koulutiensä ranskankielisessä koulussa. Miten Nordinit päätyivät laittamaan esikoisensa jo kolmivuotiaana koulun penkille?

– Fidel on sellainen intohimoinen nuorimies, joka osaa jo paljon ja ymmärtää. Vuoden ikäisenä puhui jo sujuvasti. Aika chilliähän se tietenkin tuonikäisille vielä on. Siellä muun muassa leivotaan ja tuskin nyt kovin paljon kotiläksyjä tulee. Koulu tulee myös päivähoitoa halvemmaksi, Reino kertoo MTV3.fille.

Ranskassa lapset saattavat aloittaa koulutiensä jo kaksivuotiaana. Alle viisivuotiaille tarjotaan kuitenkin leikin varjolla tapahtuvaa alkeisopetusta ja muun muassa sosiaalisten taitojen opettelua.

Isä kertoo jännittävänsä esikoisen koulu-uraa, sillä Reino itse kuvailee oman koulumenestyksensä "olleen mitä olleen".

– Ensimmäinen ja toinen luokka oli vielä kivaa, mutta sitten se muuttui raskaaksi. Toivottavasti Fidelin kohdalla ei käy niin, kesällä Reino & The Rhinos -bändinsä kanssa Kohti huomista -albumin julkaissut Reino muistelee.

Reinon entinen vaimo oli puoliksi ranskalainen, joten täysin vieras kieli ranska ei miehelle ole. Reino uskoo hyötyvänsä poikansa koulutiestä.

– Onhan ranska hyödyllinen kieli, tiedä vaikka sitä sitten itsekin samalla oppisi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat