Supersähköauto Kroatiasta: Tämä auto oli tappaa Richard Hammondin

Tätä kroatialaista sähköautoa ei ole valmistettu montaakaan kappaletta ja nyt yksi niistä on tuhottu. 

Kuvat Top Gearista tutun, nykyisin The Grand Tour -sarjassa nähtävän Richard Hammondin rajusta onnettomuudesta levisivät viikonloppuna ympäri maailmaa. Suosikkijuontaja kuljetettiin sarjan kuvauksissa Sveitsissä sattuneen onnettomuuden jälkeen helikopterilla sairaalaan.

47-vuotiaalla Hammondilla oli allaan kroatialainen supersähköauto Rimac Concept One. 1,2 miljoonan euron auto tuhoutui täysin sytyttyään onnettomuuden seurauksena tuleen, mutta onneksi vasta sen jälkeen, kun Hammond oli saanut itsensä ulos autosta. Hammond mursi polvensa, mutta säästyi kuin ihmeen kaupalla vakavammilta vammoilta. Kollegansa Jeremy Clarksonin mukaan kyseessä oli pahin onnettomuus, jonka hän oli koskaan nähnyt.

Vaikka Hammond onkin keskivertoautoilijaa paremmin sinut tehokkaiden superautojen kanssa, ei yli tuhat hevosvoimaa sisuksiinsa kätkevä ja 2,6 sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä sähköauto ole jokapäiväinen kokemus hänellekään. Hemburg Hill Climb -kilpailussa sattuneen onnettomuuden syy ei ole tiedossa, mutta oheisen videon perusteella ajovirhe vaikuttaa todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Rimac Concept Onen jokaisella renkaalla on oma moottori ja vaihteisto. Voimaa voidaan jakaa äärimmäisen tarkasti, sillä jokainen neljästä moottorista pystyy säätämään tehoa jopa sata kertaa sekunnissa. Auton huippunopeus on 355 kilometriä tunnissa.

Hammond ja Concept One kuvattiin latauspuuhissa hieman ennen lauantaista onnettomuutta.


***

0:45

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja