Näin ärjyy Valtteri Bottaksen tuleva 2,3 miljoonan euron siviili-Mersu – hevosvoimia yli tuhat

Nähdäänkö Nastolassakin? Valtteri Bottaksen talliin tulossa 2,3 miljoonan euron Mersu 0:58
Mercedes-AMG One on aloittanut ratatestinsä Saksassa. Nähdäänköhän tämä 2,3 miljoonan euron hyperauto jonain päivänä Valtteri Bottaksen kotikulmilla Nastolassa?

Saksalaisvalmistaja on julkaissut lisää videomateriaalia tulevasta hyperautostaan, jossa hyödynnetään Formula 1 -maailman oppeja. Kyseinen auto on tulossa myös Valtteri Bottaksen talliin.

Mercedes-AMG One on saksalaisen Daimlerin kunnianhimoinen hyperautoprojekti. Formula 1 -auton moottorilla varustettua katulaillista ladattavaa hybridikilpuria tullaan valmistamaan vain 275 kappaletta, ja kaikki autot on jo myyty tai varattu.

Kiinnostuneita ostajia oli Mersun mukaan yli tuhat, mutta valmistaja ei aio nostaa auton tuotantomäärää säilyttääkseen halutun eksklusiivisuuden.

Omansa ovat saamassa myös Mercedeksen F1-tähdet Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas.

– Siinä on todella huikeeta teknologiaa, ja se on todella suorituskykyinen auto. Olen päässyt itse suunnittelemaan sisustan, ulkovärit ja kaikki speksit. Sitä odotan kyllä kovasti, Bottas hehkutti aiemmin Teknavin haastattelussa.

"BAAAAAARRRRRRRRRRR"

Valmistajan mukaan auton kehitysprosessi on astumassa uuteen vaiheeseen, mikä tuo sen jälleen askeleen lähemmäs tuotantoa.

Auto on nimittäin päässyt pois tuulitunnelista, ja sen ratatestit ovat käynnistyneet Immendingenissä Etelä-Saksassa. Lähiaikoina auto tullaan viemään Nürburgringille, jonka legendaarisella Nordschleife-radalla sen suorituskyky laitetaan vielä äärimmäisempään testiin.

Yli tuhatheppainen hyperauto on kohdannut parin viime vuoden aikana myös vastatuulta, sillä F1-auton V6-hybriditurbon muuntaminen katulailliseksi osoittautui odotettua haastavammaksi.

Lokakuussa 2018 Mersu ilmoitti, että sen tavoitteena on saada ensimmäiset autot asiakkaille vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla. Nyt viimeistään on kuitenkin selvää, että tästä aikataulusta tullaan lipsumaan.

AMG-pomo Tobias Moers kertoi Top Gearille syksyllä 2018, että moottorinsa ansiosta One tulee kuulostamaan samalta kuin modernit F1-autot.

– BAAAAAARRRRRRRRRRR, Moers kuvaili auton äänimaailmaa.

Lähteet: Daimler, Top Gear

Lue myös:

    Uusimmat