Mainos

Nokian tulosennuste: Puhelimet tekevät tappiota

Matkapuhelimia ja verkkolaitteita valmistavan Nokian kolmannen neljänneksen tulosennuste on edelleenkin karua luettavaa. Analyytikkoennusteen mukaan yhtiö on kuitenkin tekemässä hienoista voittoa lähinnä verkkoyhtiö NSN:n ansiosta.

Analyytikkoennusteen koonneen Inquiry Financialin mukaan analyytikot odottavat Nokian tehneen heinä-syyskuussa liikevoittoa 147 miljoonaa euroa. Vuodentakaisena ajankohtana voittoa tuli 78 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa rasittaa erityisesti Nokian puhelinliiketoiminta, jonka arvioidaan tehneen 46 miljoonaa euroa tappiota. Sen sijaan verkkoyhtiö NSN on tekemässä 219 miljoonan voiton. Luvut ovat Nokian tulosraportoinnissaan käyttämiä vertailukelpoisia ei-IFRS-lukuja.

Tuloksen ennen veroja arvioidaan olevan 88,5 miljoonaa euroa, kun vuodentakaisena ajankohtana tappiota tuli 17 miljoonaa euroa.

Liikevaihdostakin lähes puolet arvioidaan tulevan jo verkkoyhtiö NSN:n kautta. Analyytikot odottavat, että Nokia teki kolmannella neljänneksellä liikevaihtoa 5,922 miljardia euroa, kun vuodentakaisena ajankohtana se oli 7,239 miljardia euroa. NSN:n arvioidaan tehneen liikevaihtoa 2,864 miljardia euroa.

Nokia julkistaa heinä-syyskuun tuloksensa ensi viikon tiistaina noin kello 13.00. Nokia julkaisi eilen myös ensimmäisen tablet-tietokoneen sekä viisi uutta matkapuhelinta. Puhelimet ovat todennäköisesti viimeiset Nokian omat uutuudet, sillä puhelinvalmistus on siirtymässä Microsoftille ensi vuonna.

Analyysiyhtiö Indersin arvion mukaan Nokia ei panosta tuotteisiinsa enää yhtä kovalla tavalla kuin se panosti Lumian 920:een viime vuoden joulumyynnissä.

- Tuotejulkistusten jälkeen pidämme edelleen Nokian päätöstä myydä matkapuhelinliiketoiminta järkevänä. Nokian puhelinliiketoimintoihin liittyvät ongelmat ovat nyt Microsoftin ongelmia, Inders napakoittaa viestinsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.