Mainos

Nokian Renkaat romahtivat pörssissä

Pörssin alkuvuoden lempiosakeen arvo laski yli 20 prosenttia. Nokian Renkaat antoi tulosvaroituksen jo vajaa kuukausi sitten.

Nokian Renkaiden osakkeen arvo romahti yli 20 prosenttia 10,21 euroon aamulla Helsingin pörssissä sen jälkeen kun yhtiö kertoi heinä-syyskuun tuloksestaan. Nokian Renkaiden syöksy on ollut todella rajua viimeksi kuluneen kuukauden aikana, sillä yhtiön arvo on puolittunut syyskuun lopusta.

Alkuvuoden aikana Nokian Renkaat olivat pörssin lempiosake, sillä eilisaamun rojahduksen jälkeenkin osake on edelleen vuoden takaisella tasollaan ja kolminkertainen kolmen vuoden takaiseen tasoonsa verrattuna. Syyskuun huipussaan yhtiö kävi 20,14 eurossa, ja ennen tätä aamua vuoden alhaisin noteeraus oli helmikuussa 10,55 euroa.

Alimmillaan Nokian Renkaat kävi aamulla 9,81 eurossa. Yhtiö antoi lokakuun alussa tulosvaroituksen, mutta osavuosikatsauksen luvut olivat odotettuakin heikommat.

Yhtiön tuloksen putoaminen ei sinänsä ollut yllätys

Nokian Renkaiden heinä-syyskuun tulos jäi selvästi vuoden takaisesta. Tulos rahoituserien jälkeen putosi 16,9 miljoonaan euroon 29,3 miljoonasta eurosta. Liikevaihto sen sijaan nousi 150,2 miljoonaan euroon 141,2 miljoonasta eurosta.

Yhtiön tuloksen putoaminen ei sinänsä ollut yllätys, sillä Nokian Renkaat antoi asiasta tulosvaroituksen jo vajaa kuukausi sitten. Kolmannen vuosineljänneksen notkahdus ei kuitenkaan ole linjassa yhtiön alkuvuoden kehityksen kanssa, sillä heinä-syyskuun pudotuksesta huolimatta koko alkuvuoden tuloskertymä on edelleen vuoden takaista edellä.

Nokian Renkaiden tavoitteena on kasvattaa koko vuoden myyntiä ja saavuttaa viime vuoden tasoinen tulos. Se edellyttää talvirengaskaupan pysymistä suunnitellussa hintakilpailun kiristymisestä huolimatta. Talvirengasvalmistajana tunnetun Nokian Renkaiden myynti painottuu vahvasti loppuvuoteen.

Toimitusjohtaja Kim Granin mukaan heinä-syyskuun tulosta painoi sopimusvalmistuksen kasvaminen ja talvirenkaiden vilkas ennakkomyynti keväällä, minkä vuoksi rengaskauppiaille on kertynyt suuria varastoja. Myös Venäjän tehtaan perustamiskulut ja Vianor-ketjun uudet myyntipisteet rasittivat tulosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.