Mainos

Nokialta odotetaan kehnoa tulosta

Nokia julkistaa tänään kello 13 huhti-kesäkuun tuloksensa. Odotukset on painettu matalalle. Myös yhtiön pörssikurssi mataa pohjalukemissa.

Tuloksen ennen veroja odotetaan puolestaan jäävän 374 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuosi sitten vastaavana ajankohtana voittoa tuli 334 miljoonaa euroa.

Reutersin keräämässä ennusteessa analyytikot odottavat, että Nokian toisen vuosineljänneksen osakekohtainen tulos painuu 0,08 euroa tappiolle. Vuotta aiemmin voittoa tuli vielä 0,06 euroa osakkeelta.

Luvut ovat Nokian tulosraporteissaan käyttämiä vertailukelpoisia ei-IFRS-tuloksia.

Nokia antoi tuoreimman tulosvaroituksensa kesäkuussa ja aloitti uuden kierroksen työvoiman vähennyksiä. Suomesta on katoamassa 3 700 työpaikkaa ja maailmanlaajuisesti työpaikkoja vähennetään 10 000.

Nokialta odotetaan päivitettyjä tietoja siitä, miten siirtyminen Windows-alustalle on onnistunut. Ennakkoarvioiden perusteella Nokian Lumia-puhelimet ovat edelleen jääneet Android-puhelinten ja iPhonen varjoon.

Analyytikot arvioivat, että Samsung on toisella neljänneksellä myynyt 50 miljoonaa älypuhelinta, Apple noin 30 miljoonaa iPhonea ja Nokia noin 10 miljoonaa älypuhelinta. Nokian lukuun sisältyvät myös väistyvän Symbian-alustan älypuhelimet.

(MTV3 - STT)

(13.7.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.